Cover van boek De rode halsketting
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2008 | 383 pagina's
ISBN: 9789047506140

De rode halsketting

De zigeunerjongen Yann wordt opgevoed door de dwerg Têtu. Samen met de goochelaar Topolain treden ze op in theaters en kastelen. Tijdens een optreden probeert de inslechte graaf Kalliovski achter de goochelaarsgeheimen te komen. Als dat niet lukt, wordt Kalliovski woedend en dreigt, na eerst Topolain gedood te hebben, ook Yann en Têtu te vermoorden. Ze slaan op de vlucht en Yann komt uiteindelijk in Engeland terecht. Na drie jaar besluit hij terug te keren naar Frankrijk en op zoek te gaan naar zijn oude vriend Têtu. Maar daar is de bloedige Franse Revolutie in volle gang...

Als je van spannende historische verhalen houdt met magie en romantiek is dit prachtige boek een topper!

Lees een stukje

Nog nooit had Yann de dood in de ogen gekeken. Zo definitief, als een gordijn dat voor altijd was gevallen. Het wezen van Topolain was verdwenen, als een kaars uitgeblazen. Alleen het lichaam dat de geest onderdak had geboden, lag nog op het podium in een plas stollend bloed. Têtu knielde ernaast, terwijl de tranen hem over de wangen stroomden. Zijn bovenlichaam wiegde heen en weer van verdriet. 'Ik had naar jou moeten luisteren. We hadden hier niet naartoe moeten komen, dan was dit nooit gebeurd,' zei hij verslagen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.4
4.4/5 5 stemmen
KJV groep5 2010
26/01/2011
0

Een boek om bij in slaap te vallen zo saai

Tim
30/08/2010
0

Geweldig boek!!! Ik hou wel van fantasy maar dat is in dit verhaal zelfs niet nodig. Ik kijk ontzettend uit naar het vervolg (De Zilveren Bliksem) dat in januari 2011 verschijnt. Hopelijk is dat even geweldig!

leesbeest
06/05/2010
0

dit is echt een héééééél mooi boek! het was genomineerd voor Kinder-en Jeugdjury. En ik vond het echt een van de beste historische boeken die ik het afgelopen jaar gelezen heb!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren