Cover van boek De oorlog in Oost-Bosnië. Moslimenclave Gorazde
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Xtra | 2011 | 240 pagina's
ISBN: 9789077766057
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit Oost-Europa

De oorlog in Oost-Bosnië. Moslimenclave Gorazde

Nog niet zo heel lang geleden was er een oorlog in wat vroeger Joegoslavië heette. Rond 1991 begonnen Bosniërs, Serviërs en Kroaten daar met elkaar te vechten. In 1996 trok de Canadees Joe Sacco naar het stadje Gorazde, midden in de vuurlinie. Hij praatte met de inwoners, over hoe ze overleefden, over wat ze meemaakten. Deze strip vertelt hun verhalen, toont de gruwel van oorlog en plaatst je in de schaduwzijde van de mens.

Aangrijpend, heel aangrijpend. Anders kan je deze strip niet omschrijven. Oorlog is iets dat je niemand toewenst, iets dat je nooit wil meemaken. Maar om toch te ervaren wat al dat geweld en al die haat met je doet, kan je deze strip lezen. Het is gruwelijk en af en toe wat ingewikkeld. Maar omdat je meeleeft met gewone mensen en hun waargebeurde verhalen hoort, is deze oorlogsstrip beter en echter als alles wat je ooit op tv zal zien.

Lees een stukje

Toen ik bij het midden van de brug aankwam zag ik een enorme bloeplas, misschien wel tien meter in omtrek en twee centimeter diep. Ik zag drie paar schoenen, van een man, een vrouw en een kind, onder het bloed. En ik liep door het bloed...

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Jipetto
13/09/2022
5

PERFECT

Wat vind JIJ?

Aantal sterren