Cover van boek De nieuweling
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2018 | 368 pagina's
ISBN: 9789000355983

De nieuweling

Fletcher leidt een stil leven in het bergstadje Pelt, maar hij droomt van grotere dingen. Van een veteraan koopt hij het dagboek van een Summoner die onderzoek deed achter het front, op vijandelijk terrein. Fletcher slaagt erin een speciale demon uit het boek op te roepen, zonder te beseffen dat niemand hem dat in jaren heeft voorgedaan. Wanneer hij iemand doodt uit zelfverdediging, vlucht hij weg uit Pelt en trekt hij met zijn demoontje Ignatius naar Vocans, de academie waar het leger Summoners opleidt.

Het is altijd leuk om een reeks te ontdekken waar een element inzit dat je nog nergens anders tegengekomen bent. Summoners roepen niet alleen demonen op om mee te vechten, maar gaan ook een hecht partnerschap met hen aan. We maken samen met Fletcher kennis met de wereld buiten het kleine stadje Pelt, waarin op meerdere fronten oorlog gevoerd wordt, bondgenoten elkaar niet vertrouwen, en Fletcher en zijn medestudenten te maken krijgen met racisme, klassisme, pestgedrag, en ook nog eens voor hun examens moeten slagen…

Lees een stukje

‘Dat was niet de afspraak! Laat me erin, smerige gluiperd!’ brulde Fletcher en hij trapte tegen de deur.
’Nee, nee, mijn bed staat thuis op me te wachten. Dat kan ik van jou trouwens niet zeggen,’ lachte Didric, terwijl hij zich omdraaide.
’Je moet vannacht wachtlopen. Je mag niet naar huis!’ schreeuwde Fletcher. Als Didric zijn post verliet, zou Fletcher wraak nemen door hem aan te geven. Hij was geen verrader, maar voor Didric zou hij graag een uitzondering maken.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
4.5/5 2 stemmen
Lol
30/09/2020
5

Keileuke reeks

thegodfather
28/09/2020
4

dit boek is perfect voor mensen die houden van fantasieverhalen en van tovenaars enz. Voor mij was het een 10/10👌👍

jurassic-world-head
14/05/2020
0

super saai

Wat vind JIJ?

Aantal sterren