Cover van boek Verhalen uit een verre voorstad
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2009 | 92 pagina's
ISBN: 9789045110394

Verhalen uit een verre voorstad

Dit boek bevat vijftien verhalen die zich afspelen in een verre voorstad. Er gebeuren bijzondere dingen, die iedereen normaal lijkt te vinden. Zo woont er een wijze buffel op een bouwterrein die goede raad geeft aan zijn buren. En er huist een piepkleine buitenlandse uitwisselingsstudent in een keukenkastje.

Het is in deze verhalen soms bijna niet uit te maken wat kan en wat niet kan. De verhalen zijn bizar, vervreemdend, maar tegelijk geloofwaardig. De erg originele en vooral wonderschone tekeningen, etsen en schilderijtjes – in grijstinten, sepia, zwart-wit of kleur – gaan naadloos over in het verhaal, vervangen zelfs delen van de tekst. Alleen al de inhoudstafel is een feest om te bekijken.

Lees een stukje

Mijn broer en ik konden met gemak uren ruziën over de precieze tekst van een jingle, de onmogelijkheid van het schieten met een pistool in de ruimte, waar cashewnoten vandaan komen of de vraag of we die ene keer echt een zoutwaterkroko hadden gezien in het zwembad van de buren. Op een dag hadden we een felle ruzie over waarom de stratengids in papa's auto stopte bij Kaart 268.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.48837
Tante Eva
24/10/2019
5

O wat hou ik van het verhaal over Eric de uitwisselingsstudent! 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren