Cover van boek De kattentafel
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Prometheus | 2011 | 253 pagina's
ISBN: 9789044617962

De kattentafel

Michael is 11 als hij in Sri Lanka aan boord gaat van een groot schip. Hij reist naar Engeland. Eten doet hij aan de ‘Kattentafel’, de tafel voor reizigers die de goedkoopste kamers huren. Michael sluit vriendschap met twee jongens. Met z’n drieën proberen ze de geheimen van het schip en de relaties tussen de passagiers te ontrafelen. Daarbij stoten ze op de grote dingen des levens: passie en moord, rijk versus arm, eeuwige trouw en geheime experimenten. Echt spannend zijn de nachten, want wie is die geheimzinnig gevangene die in het donker een luchtje mag komen scheppen?

De reis die de jonge Michael maakt, zal zijn hele verdere leven beïnvloeden. De avonturen die hij op het schip beleeft, maken hem tot wie hij is. Auteur Michael Ondaatje schildert de mini-maatschappij die midden vorige eeuw ontstond op dit schip, waarop zoveel mensen van verschillende rassen en afkomst bij elkaar komen. Een ongelooflijk boeiende en bij tijden adembenemende roman!

Lees een stukje

'Je mag dat nooit,' zei ze, 'maar dan ook nooit aan iemand anders vertellen, wat je me net hebt verteld.' 'We denken dat hij een geest was,' antwoordde ik. 'De geest van de vloek.' 'Dat kan me niets schelen. Je mag er nooit meer over praten. Zweer het.' Ik zei dat ik het niet zou doen.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren