Cover van boek De heilige Rita
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
De Bezige Bij | 2018 | 285 pagina's
ISBN: 9789403156309

De heilige Rita

Paul Krüzen woont alleen. Het is te zeggen: hij woont al zijn hele leven samen met zijn vader in een oude boerderij. In het dorp leven vooral mannen die weinig geluk in de liefde kennen. Troost vinden deze mannen aan de biljarttafel of bij de prostituee van het dorp, Rita. Paul worstelt al zijn hele leven met het vertrek van zijn moeder, toen hij nog een kind was.

Je wordt niet meteen vrolijk van dit boek. Tegelijkertijd is De heilige Rita een feest van taal en schrijfplezier. Alleen al daarom wil je het lezen. Want die Paul, die intrigeert. Net als de Rus die neerstort met zijn vliegtuigje in dat verlaten dorp, en wel héél veel in gang zet.

Lees een stukje

Met het verstrijken van de tijd vergat hij soms hoe zijn moeder eruitzag. Even verdrietig als haar afwezigheid was haar gezicht dat vervaagde; hij kon haar doorschijnend portret slechts twee of drie uitdrukkingen laten aannemen, een grove vereenvoudiging die hem zeer deed. In de herfstvakantie van het eerste jaar van haar afwezigheid had ze hem willen meenemen naar een Waddeneiland. Vergeefs wachtte hij die dag op haar komst.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren