Cover van boek De Griekse tragedies
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Ploegsma | 2009 | 200 pagina's
ISBN: 9789021666785
Dit boek staat in de lijst Mythen en legenden

De Griekse tragedies

Misschien heb je wel eens gehoord van de Trojaanse oorlog, van koning Oidipus of Medeia. Ze komen voor in oude verhalen, die lang geleden zijn opgeschreven door schrijvers als Aischylos, Sophokles en Euripides. In dit boek zijn zestien van die verhalen naverteld. Zo lees je over goede geesten, de kinderen van Herakles en over smekende moeders. Tragedies zijn het, ofwel treurspelen, die werden opgevoerd in Athene als het feest was, gewoon op de markt of in een amfitheater. Die voorstellingen duurden soms wel 3 uur!

Dit mogen dan wel eeuwenoude verhalen zijn; Simone Kramer maakt ze levendig en razend spannend.

Lees een stukje

In Trachis, een stad aan de oostkant van Griekenland, stond een paleis waar enige tijd Herakles woonde, met vrouw en kinderen.
Herakles was de zoon van Zeus en een prinses uit Thebe. Het was een geweldig grote kerel die al veel heldendaden had verricht en algemeen beschouwd werd als de sterkste man van het land. Door zijn woeste gedrag had hij zich overigens al vaak de woede van zowel goden als mensen op de hals gehaald, en als boetedoening kreeg hij dan gevaarlijke en tijdrovende opdrachten te vervullen.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.938095
bart
28/09/2013
0

Lijkt leuk voor mensen die van Latijn houden.

Jade
25/03/2013
0

het was mooi en met veel afwisseling. er was soms wel veel bloed, maar dat vond ik niet zo erg. het boek gaat over heel erge dingen die ik zelf niet wil meemaken.

robbeV
01/11/2012
0

Mooi boek en de tekst is zeer duidelijk voor kinderen met een gepaste leeftijd.

rubensan
09/03/2012
0

dit is zo saai

Wat vind JIJ?

Aantal sterren