Cover van boek Van Reynaart de vos tot Sint Brandaan: verhalen uit de middeleeuwen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Ploegsma | 2013 | 168 pagina's
ISBN: 9789021671383

Van Reynaart de vos tot Sint Brandaan: verhalen uit de middeleeuwen

In de middeleeuwen vertelden de mensen elkaar veel verhalen. Over dappere ridders, prinsen en prinsessen, en bijvoorbeeld over de slimme vos Reynaart, die iedereen in moeilijkheden bracht. In dit boek vind je zeven beroemde verhalen uit die tijd. Maak kennis met weerwolf Bisclavret, het essenmeisje en koning Karel. Of reis mee met Sint Brandaan die van God een scheepsreis moest maken om te ontdekken hoeveel wonderbaarlijke zaken er in de wereld zijn!

De eeuwenoude verhalen zijn in een nieuw jasje gestoken en zijn nog steeds fijn om te lezen: ze zijn griezelig, spannend en soms angstaanjagend. Nog veel meer middeleeuwse verhalen zijn te vinden in Van Parcifal tot Beowulf.

Lees een stukje

Eggerik wilde koning Karel doden. Hij had een paar weken geleden zelfs gezworen dat hij dat ging doen. De moord zou morgen gepleegd worden met de hulp van een aantal hertogen en andere leenmannen die ontevreden waren over Karels heerschappij. Hij noemde de namen van zijn medeplichtigen en verklaarde dat zij al dagen onderweg waren en morgenochtend vroeg op Eggermonde zouden arriveren.
De kasteelvrouwe was halverwege het verhaal overeind geschoten. Karel, koning Karel de Grote, was haar broer!

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen
26/02/2014
0

ike nie wete

zemel
26/02/2014
0

vies op die boek

Wat vind JIJ?

Aantal sterren