Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Ploegsma | 2014 | 153 pagina's
ISBN: 9789021673202
Dit boek staat in de lijst Op tijdreis

Over goden en reuzen: verhalen uit de Edda

Heb je wel eens van de Edda gehoord? Dat is een verzameling Noorse verhalen over het ontstaan van de wereld, de strijd tussen de reuzen en de goden, en over de ondergang van alles. In dit boek vind je veel van deze eeuwenoude verhalen. Lees over Thor en Odin, over de reus Skrymir en over de hebzucht van koning Attila.

De spannende, soms sprookjesachtige verhalen laten je een onbekende wereld zien, boordevol goden, reuzen en dwergen. Achter in het boek staat een namenlijst. Handig voor als je even niet meer weet wie Utgard-Loki is, hoe de burcht van Odin heet of wat Gjuki, Grimhild, Gudrun, Gunnar en Hognimet met elkaar te maken hebben.

Lees een stukje

Ragnarok. Het einde der tijden. De ondergang van de wereld en de noodlottige strijd tussen goden en reuzen. Dat was waar Odin over gesproken had. Dat was waar de Asen aan dachten toen Balder was gestorven. Maar voorlopig lag dit alles nog in de toekomst.
Op dit moment waren de goden druk bezig de uitvaart van Balder te regelen. Zij brachten zijn lijk naar het strand van Midgard, legden het daar neer en begonnen toen op het mooiste schip dat daar lag - Balders eigen schip! - een brandstapel te bouwen achter de mast.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.8
3.8/5 7 stemmen
jelle
18/04/2017
0

ik ben fan van het ontstaan van de wereld en mythes en sagen

Wat vind JIJ?

Aantal sterren