Cover van boek De danskampioen en andere verhalen uit Zimbabwe
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Mouria | 2009 | 172 pagina's
ISBN: 9789045800943
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit Afrika

De danskampioen en andere verhalen uit Zimbabwe

In elkaar hakende verhalen over het wel en wee in Zimbabwe. Gappah portretteert de bewoners van een land dat door wanbeheer in een hopeloze situatie is terecht gekomen. In elk verhaal zoomt ze in op een concrete gebeurtenis: een huwelijk waarbij de bruid zichtbaar aan aids lijdt maar iedereen doet alsof er niks aan de hand is, een danswedstrijd waarbij de winnaar kampioen wordt voor het leven, een politicus die zich laat verleiden tot een schimmige transactie...

Gappah weet hoe ze lezers kan raken. Op satirische toon schetst ze fragmenten uit het leven van bewoners die soms met humor, soms met veel vooroordelen proberen te overleven in een land dat hen gevangen houdt en berooft van vele kansen. Mooie, boeiende verhalen, soms heel tragisch, soms met een opvallende veerkracht.

Lees een stukje

"Ik heb iets voor u, van uw nicht Lisa. Ze zei dat het om een speciale zending ging en wilde niet dat het langs de douane zou gaan." Ik knipper de tranen uit mijn ogen maar ze heeft geen oog voor mijn verdriet. "Mensen geven me dingen mee, weet u, mooie dingen uit Londen. Ik reken maar 50 pond per pakketje. Je moet iets doen om aan de kost te komen, nietwaar?"
Nu pas lijkt ze mijn verdrietige stemming op te merken en snel zegt ze: "Hier is uw pakketje. Veel plezier ermee." Ze glimlacht onzeker als ze me het pakje toestopt." Ik pak de doos aan en loop naar Jonathan toe, die op een paar meter afstand van de vrouwen afstaat. We bekijken het pakje in protserig paars en zilver cadeaupapier verpakt. Ik maak de doos open en er komt een urn van donker hout tevoorschijn. Op een koperen plaat op het deksel is Peters naam gegraveerd.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren