Cover van boek China: De tijd van de vader
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Oog & Blik | 2010 | 248 pagina's
ISBN: 9789054929987
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit Azië

China: De tijd van de vader

Striptekenaar Kunwu brengt zijn eigen levensverhaal in beeld. Als kleine jongen groeide hij op in de hongersnood die in de jaren 1950 in China heerste. Als de hongersnood overwonnen lijkt, zorgt grote leider Mao voor de volgende kwelling. Kunwu en zijn leeftijdsgenoten worden gehersenspoeld. Toch begint Kunwu te twijfelen... Met vette lijnen en volgepropte prenten vangt Kunwu de koortsachtigheid en de altijd aanwezige grote massa, die zo typerend is voor die jaren.

Hadden de leerlingen geen zin in les? Dan verklaarden de leerlingen de leerkracht tot vijand van Mao, en dat was dat. Massage in een badhuis? Mocht niet meer, want dat was een daad van onderdrukking. De jonge hoofdpersoon in dit boek vertelt hoe hij vrienden en de volwassenen in zijn omgeving verklikt en mishandelt. Tot zijn eigen familie slachtoffer wordt van Mao’s grote zuiveringsactie. Deze indrukwekkende strip biedt een aangrijpend en bevattelijk inzicht in een stuk geschiedenis van China.

Lees een stukje

Hmpf. Laat voor deze keer maar zitten. Maar ik ben bang dat ons kind geen groot licht is. We vragen toch niet het onmogelijke! Ik heb gelezen in een krant uit Peking, en in Shanghai ook, dat kinderen van zijn leeftijd al 'Het Oosten is rood' kunnen zingen.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren