Cover van boek Brief aan Cooper en de wereld
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Manteau | 2017 | 183 pagina's
ISBN: 9789022334218
Dit boek staat in de lijsten PowermeisjesRacismeBlack History Month

Brief aan Cooper en de wereld

Hoe is het om op te groeien in een Kempens dorp als enige zwarte tiener? Wat doe je als anderen je vertellen 'Ga terug naar je eigen land?' en dat land hier is, België. Als je Dalilla Hermans bent, dan schrijf je een boek. Voor je zoon, en voor zovele anderen. "Over het vieze monster dat racisme is", zoals Dalilla het noemt. Om haar zoon en vele anderen moed en hoop te geven.

Dit boek is persoonlijk, kritisch, hard en ook humoristisch. Dalilla vertelt over familie en vrienden, liefde en hoop. En over racisme. Ze vertelt hoe racistische woorden en daden haar raken en blijven raken. Hoe ze als tiener omging met lastige situaties. Nu staat Dalilla meer op de barricades, als journaliste, als opinie-maakster. En als moeder. Dit boek is meer dan een pamflet, het zijn ook 183 pagina's vol humor en vol liefde voor haar man, haar ouders, haar kinderen en de wereld.

Lees een stukje

Er waren ouders die hun kinderen expliciet verboden met mij en mijn zus te spelen. Toen ik 14 was, glipte ik uit mijn slaapkamerraam om stiekem naar een fuif in de parochiezaal te gaan. Toen ik terug naar huis wilde vertrekken werd ik omsingeld door een groepje skinheads. Ik werd heen en weer geduwd, en enkele van hen hielden me vast terwijl een paar anderen op me plasten. Ik ging doorweekt naar huis, en liet een stuk van mijn ziel en onschuld achter op de parking van die parochiezaal.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren