Cover van boek Boto: een liefdesverhaal uit het Amazonewoud
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Halewyck | 2009 | 64 pagina's
ISBN: 9789056179045
Dit boek staat in de lijsten Boeken over/uit Latijns-AmerikaSeks

Boto: een liefdesverhaal uit het Amazonewoud

Diep in het Amazonewoud geniet de roze dolfijn Boto elke dag van vrouwelijk schoon. Als de meisjes en vrouwen uit het dorp baden in de rivier, bewondert Boto onder water hun lichaam. Hij begeert hen. En zij begeren hem. Alle meisjes en vrouwen dromen ‘s nachts van de dolfijn Boto. Eén van hen is Riawa. Ze laat zich verleiden door een prachtige vreemdeling die op Boto lijkt... In de hangmat beleven de twee hun lenige liefde.

Boto is een prentenboek. Je vergaapt je aan schitterende prenten, op elke pagina staan enkele regels tekst. De illustrator ken je misschien nog van de boeken van Marc de Bel. De illustraties vangen de geuren en kleuren van de Amazone. Daarmee is Boto een verrassend kijkboek met een ongelooflijk verhaal, in weinig woorden verteld.

Lees een stukje

In het licht van de maan droomde Boto van Riawa. Haar soepele lijf, haar warme geur, haar rinkelende stem, haar wiegende heupen. Lenige liefde, dat was wat Riawa hem beloofde. Als de dromen van geliefden elkaar vinden nog voor hun lichamen zich hebben verstrengeld, zal hun liefde groots en wijds zijn als de Amazone.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
1.833335
1.8/5 6 stemmen
jessica de vries
25/05/2016
0

Dit is een beetje een vreemd verhaal. een meisje wordt verliefd of een roze dolfijn. en alle vrouwen zijn gek op Boto. De tekeningen zijn ook erg vreemd maar wel erg mooi.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren