Cover van boek Bonjour tristesse
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Meulenhoff | 2017 | 126 pagina's
ISBN: 9789029092111

Bonjour tristesse

Françoise Sagan debuteerde met Bonjour Tristesse toen ze nog maar 18 was, in 1951. Het boek sloeg in als een bom.
De verteller Cécile is een verwende 17-jarige. Samen met haar vader spendeert ze de vakantie aan de Côte d'Azur. Ze zont, ze zeilt, ze drinkt, ze flirt. Haar vader brengt regelmatig vriendinnetjes mee naar huis. Wanneer hij zich plots verlooft, dreigt het perfecte leventje van Cécile te veranderen. Wat volgt is een omgekeerde versie van Assepoester, waarin de mooie dochter langzaam de stiefmoeder wegpest. Totdat die geen uitweg meer ziet...
Klinkt Cécile als een vreselijk kind? Tja, dat is ze. Alle personages in dit boek zijn nogal egoïstisch. Maar oordeel vooral zelf, want deze klassieker is meer dan een halve eeuw na publicatie nog steeds de moeite waard.

Lees een stukje

Hij was groot en zag er soms knap uit op een manier die vertrouwen wekt. Zonder vaders afkeer voor iedere vorm van fysieke lelijkheid te delen, die er ons voortdurend toe brengt met nogal dwaze lui om te gaan, voelde ik mij in de tegenwoordigheid van mensen wie het aan iedere lichamelijke aantrekkelijkheid ontbreekt altijd verlegen of afwezig; de manier waarop ze afstand doen van de mogelijkheid om anderen te bekoren, beschouwde ik als een onfatsoenlijk gebrek. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren