Cover van boek Bloedrivier: een reis door het gebroken hart van Afrika
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Nieuw Amsterdam | 2008 | 384 pagina's
ISBN: 9789046804766
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit Afrika

Bloedrivier: een reis door het gebroken hart van Afrika

De Congorivier afreizen vanaf de bron, om zelf te ervaren hoe het de Congolezen vergaat: dat doel stelt oorlogsjournalist Butcher zich. Net zoals de legendarische ontdekkingsreiziger Stanley. Het wordt een avontuurlijke reis door een land waar grootouders meer van de moderne wereld hebben gezien dan hun kleinkinderen. Op een prauw vaart hij de wrakken van stoomboten voorbij en per motor baant hij zich moeizaam een weg waar ooit vrachtwagens reden.

Met Bloedrivier geeft Butcher een stem en gezicht aan de mensen die hij onderweg onmoet: een vindingrijk volk aangewezen op primitieve middelen om te overleven, beroofd van alle kansen door wanbeleid en oorlog. Een reisverhaal als geen ander dat je een inkijk biedt op een land dat nauw verweven is met onze eigen Belgische geschiedenis.

Lees een stukje

Ik had op een gegeven moment voldoende aarde verwijderd om te kunnen zien wat daar lag. Het was een gietijzeren biels, perfect geconserveerd en nog altijd onderdeel van een stuk spoorlijn. Het was een moment van verschrikkelijke openbaring Ik voelde me een holbewoner uit een Hollywoodfilm die op een ruimteschip afloopt en langzaam tot het inzicht komt dat er op andere plaatsen in de tijd en ruimte ook leven bestaat. Maar wat het zo vreselijk maakte was het besef dat ik bewijsmateriaal had opgegraven van een moderne wereld die zich – tevergeefs – in Congo had proberen te vestigen.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren