Cover van boek Als de sterren zingen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Leopold | 2017 | 427 pagina's
ISBN: 9789025873745

Als de sterren zingen

Voor wie graag (kort)verhalen leest, is er goed nieuws. Deze verzamelbundelbevat zowel nieuw werk als eerder verschenen verhalen van de bekende Nederlandse auteur Tonke Dragt. Haar verhalen spelen zich vaak in mysterieuze droomwerelden en parallelle universums af. Ze worden nu eens bevolkt door sprookjesfiguren en prinsen, dan weer door robotten en machines. De verhalen zijn rijkelijk voorzien van illustraties en adembenemende collages, allemaal door de schrijfster zelf ontworpen.

Tonke Dagt is één van de bekendste Nederlandse auteurs. Zeker haar toekomstverhalen en sciencefiction zijn er erg populair, denk aan boeken als De brief voor de koning en Torenhoog en mijlen breed. In Als de sterren zingen bewijst Tonke Dragt dat ze ook in andere genres uitblinkt, zoals sprookjes, mysteries en raadselachtige verhalen, waarin de lezer zelf naar de oplossing moet zoeken.

Lees een stukje

Het was laat in de avond, of vroeg in de nacht - in ieder geval waren in de meeste huizen de lichten uit en de mensen naar bed. De maan was iets meer dan een halve schijf en zij werd steeds door zwarte wolken verborgen.
Jonathan zat op de muur, half achter de stam van een hoge boom die ertegenaan stond, en gluurde de tuin in. In de verte zag hij vaag een huis dat bij de tuin hoorde. Hij had de lichten achter de ramen een voor een uit zien gaan en nu was het al lange tijd donker. Ze zouden daar nu zeker allemaal slapen, de rijke oude heer en zijn bedienden. Hij liet zich naar beneden in de tuin glijden, maar onder aan de muur bleef hij doodstil staan en hield zijn adem in. Had hij een deur horen piepen...?

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.214285
3.2/5 7 stemmen
jarne
27/09/2022
1

nog niet gelezen

kardelen kirboga
25/10/2021
5

ik ga dit boek op school bij mijn bespreking doen het was een leuke boek 

Louis
10/04/2020
5

✌️

Wat vind JIJ?

Aantal sterren