Cover van boek Abadaringi
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Oogachtend | 2016 | 320 pagina's
ISBN: 9789077549940

Abadaringi

In 1994 stierven in Rwanda bijna een miljoen mensen. Dit gebeurde tijdens een genocide of oorlog tussen volkeren. Velen overleefden ook het geweld. Welke volwassenen zijn de kinderen van toen geworden? Hoe leven de senioren, die 20 jaar geleden volop aan het werk waren? De beelden en de teksten in dit buitengewone boek geven een persoonlijk antwoord. De tekenaar woonde in 1994 in Rwanda. Hij vluchtte weg voor het geweld. Het was vluchten of sterven. Rwanda blijft hem boeien. En daarom zoekt hij mensen op. Rwandezen die net als hij gevlucht zijn. Hij keert ook terug naar zijn Rwanda, en praat met overlevers.

Dit is een heel bijzondere strip. In elk gesprek en in elke prent met prachtige kleuren, merk je hoezeer tekenaar Jeroen Janssen houdt van Rwanda. De gesprekken in dit boek zijn nooit zwaar. En toch spreekt uit elk gesprek en uit elk beeld hoe getekend mensen zijn. Hoe ze nu leven, hopen, mooie momenten koesteren, en moeilijke herinneringen een plek geven. De tekenaar-schrijver is een krak. We willen graag dat zoveel mogelijk lezers hem ontdekken.

Lees een stukje

Een Rwandese leerkracht was net de gevangenis in gedraaid: hij had de auto van een vriend geleend en de motor verkocht. Een andere collega werd ontslagen omdat hij een meisje uit de tweede klas zou hebben zwanger gemaakt.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren