Cover van boek Doel
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Oogachtend | 2013 | 272 pagina's
ISBN: 9789077549810
Dit boek staat in de lijst Vernieuwende strips

Doel

In deze graphic novel neemt de schitterende tekenaar Jeroen Janssen je mee naar Doel. Dit kleine dorp is erg bekend in België en daarbuiten. Meer dan 15 jaar geleden werd beslist dat het dorp moet verdwijnen, maar het is er nog altijd. De meeste mensen zijn vertrokken, maar sommigen wonen nog altijd in hun geliefde Doel. Jeroen Janssen laat je kennismaken met de inwoners, en vertelt wat ze meemaken.

Mogen de bewoners in Doel blijven? Wordt hun huis toch afgebroken? Waarom luistert niemand naar hen? En waarom is die nieuwe natuur belangrijker dan boerderijen en poldergronden? Allemaal prangende vragen die een gezicht krijgen in deze graphic novel. Veel gezichten, want we maken kennis met Marcella en Sjarel, Patrick en Sheila en andere bewoners van hun. Hun dromen en angsten, hun hoop en hun overtuigingen: ze spatten van de bladzijden. Heel knap getekend!

Lees een stukje

Links en rechts zijn verlaten huizen. Graafmachines staan in de aanslag achter een hek. Spandoeken tonen waar nog koppige bewoners achtergebleven zijn.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren