Cover van boek Aan de bal
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2004 | 279 pagina's
ISBN: 905637639X
Dit boek staat in de lijst Bestemming bib : onderweg

Aan de bal

De Afrikaanse Rahmane en zijn vrienden wisselen het werk op de rijstvelden af met het spelen van voetbal. Op een dag komt een scout in het dorp, op zoek naar jong voetbaltalent. Rahmane is dolblij als blijkt dat hij samen met zijn beste vriend Tigani is geselecteerd. In de grote stad wordt hij verder opgeleid tot profvoetballer. Na enige tijd vertrekt Rahmane naar Nederland. Daar vervolgt hij bij een profclub zijn opleiding. Maar het leven in Nederland valt helemaal niet mee!

Voor Rahmane gaat een droom -topvoetballer worden- in vervulling. Maar de prijs die hij moet betalen is hoog. Je hoeft echt niet van voetbal te houden om dit boek mooi te vinden - je leeft sowieso mee met de cultuurschok die Rahmane doormaakt bij zijn verhuizing naar Nederland.

Lees een stukje

Hij brak een stuk van een boterham en nam een slok van de hete thee, en even was hij thuis. Even zat hij naast zijn vader onder de mango, zag zijn vader bedachtzaam kauwen en genieten van de zoete jam.
Ria sloeg hem gade, en hij glimlachte naar haar. Zijn vader zou zijn ogen niet geloven als hij hem hier kon zien zitten, tegenover een blanke blonde vrouw met blauwe ogen die brood voor hem had gehaald en thee voor hem had gezet. Het zou zijn begrip te boven gaan.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.7
3.7/5 5 stemmen
Yeti890
09/11/2013
0

Brenne3, Dit boek gaat niet alleen over voetbal maar ook over eenzaamheid. Meisjes kunnen het dus even goed lezen, en ook van voetbal houden trouwens. Dus meisjes, laat je niet tegenhouden en verslindt die boek net zoals ik heb gedaan want het is een pracht van een boek.

brenne3
22/10/2012
0

ik heb dit boek al eens gelezen en het is echt een mega super tof cool boek. ik raad het niet aan voor de meisjes want je moet van voetbal houden. het gaat echt alleen maar over voetbal.

Miguel-Beast
15/11/2011
0

dit is een prachtig boek.

blondel
03/03/2011
0

Het is een mooi boek!!! er zijn Stukken waar je bij zou huilen.
Maar je kan er veel leesplezier mee hebben

Bassie
30/11/2010
0

wat een saai boek

Zimba
30/03/2010
0

cool

Zimba
30/03/2010
0

mooi

sanderlootens3stw4
11/11/2008
0

Ik vond het een leuk boek omdat het thema me interesseert. Het verhaal vind ik zeer realistisch. Het is ook fijn om te weten hoe de Afrikaantjes leven. Het is ook spannend en je wil altijd blijven verder lezen. Het is makkelijk te lezen en er zijn niet zoveel moeilijke woorden. Het is ook grappig als ze niet verstaan wat ze daar zeggen in Nederland.

2ayoebn
20/10/2008
0

bangelijk

Wat vind JIJ?

Aantal sterren