Cover van boek 21 juli
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Callenbach | 2012 | 368 pagina's
ISBN: 9789026601903

21 juli

21 juli 1944: dat is de dag dat het leven van Philippa - Fritzi - volledig verandert. Die dag plegen een aantal familieleden van haar een aanslag op Hitler. De Führer overleeft het. De familie wordt opgepakt. Ooms, tantes, neven en nichten, iedereen wordt op transport gezet, zonder dat het duidelijk is wat er met hen zal gebeuren. Na de bevrijding zien sommige mensen hen als verzetshelden, maar voor anderen zijn ze verraders.

Dit boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de familie Stauffenberg. Het toont je wat er in de laatste oorlogsmaanden gebeurde. Fritzi raakt haar geloof in de Führer langzaam kwijt en beseft geleidelijk aan hoe moedig haar familie is geweest.

Lees een stukje

Commandant Bader heeft een plat, hoekig gezicht waarin twee diepe groeven naast zijn mond als vijandelijke loopgraven tegenover elkaar liggen. Twee kille, grijze kijkgaten onder brede borstelige wenkbrauwen staren ons aan zonder ook maar iets prijs te geven. Waar bij anderen de ogen zitten, heeft Bader iets waarmee geen van ons graag kennis wil maken.
Zijn woede, wanneer die eindelijk tot uitbarsting komt, voelt bijna als een opluchting, zo menselijk en machteloos komt het over.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
4.5/5 7 stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren