Cover van boek Schaduwliefde
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Moon | 2011 | 368 pagina's
ISBN: 9789048809011

Schaduwliefde

Het is 1941. Hitler is aan zijn strijd met Europa begonnen en Stalin houdt de Sovjet-Unie in zijn greep. Lina is 15 en woont ertussenin, in Litouwen. Op een nacht valt de Sovjetpolitie hun huis binnen. Lina, haar vader, haar moeder en haar broertje worden op transport naar Siberië gezet. Het duurt 10 jaar voor Lina weer thuis zal zijn.

Dit boek is veel. Het is een razend spannend verhaal over de reis die Lina en haar familie noodgedwongen maken. Tegelijk kleurt het de wereldkaart in en leer je een stuk geschiedenis kennen. Dit is zo’n boek dat je verontwaardigd achterlaat. Maar dat – gelukkig maar – ook een sprankel hoop biedt.

Lees een stukje

Op een keer zag ik dat hij een stuk brood van een oude vrouw afpakte die in de rij bij de bakkerij stond. Hij propte het in zijn mond en kauwde erop. Zij keek toe, haar lege mond kauwde met hem mee. Hij spuugde het uit op haar voeten. Ze haastte zich om elk stukje waarop hij gekauwd had op te pakken en op te eten.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.666665
4.7/5 3 stemmen
Jade
16/03/2022
5

Een echte aanrader! 

Alyssa
02/06/2018
0

Super mooi en ontroerend boek. Het sleurt je mee vanaf de eerste bladzijde. Het laat je zien dat een liefde je elke hindernis laat overwinnen. Een echte aanrader!!

nadja123
07/08/2013
0

Echt een pracht boek! moet je zeker eens lezen! in het begin is het wat saai maar daarna wordt het echt spannend!!! Top Boek!!!

Lize
02/06/2013
0

Ik vond dit boek heel verfrissend. Dit was het eerste boek dat ik over Stalin gelezen had. Ik vond de personages goed uitgewerkt. Ze werden niet voorgesteld als helden, maar als mensen met hun fouten. Je snapt dat het niet altijd even gemakkelijk was om tegen je tegen de vijand te verzetten. Natuurlijk verzetten de hoofdpersonages zich op hun eigen mannier wel tegen de dictatuur. Het boek is geschreven in dagboekstijl en dat vond ik goed, omdat je dan meer meeleeft met het hoofdpersonage. Dit boek gaat vooral over de gevoelens die de gebeurtenissen veroorzaken. Ik heb veel geleerd van dit boek over deze periode. Ik wist niet dat de bannelingen nog zolang in Siberië moesten blijven. 'Schaduwliefde leest heel vlot, omdat je wilt weten hoe het afloopt. Een echte aanrader.

hannah
12/11/2012
0

Heel mooi en aangrijpend boek. En je leert nog eens iets over de oorlog want het gaat over Stalin in WO2. Het is één van mijn favoriete boeken nu.

Ward
03/11/2012
0

Heel mooi boek. Vertelt hoe het was in de oorlog door Stalin. Aangrijpend en emotioneel hoe Lina moet vechten voor haar leven omdat ze gedeporteerd is.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren