Cover van boek 13 minuten
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2017 | 365 pagina's
ISBN: 9789000355709
Dit boek staat in de lijst Boeken voor seriekijkers

13 minuten

13 minuten. Zo lang duurt het om het schijnbaar levenloze lichaam van Natasha (Tasha) Howland te reanimeren nadat ze uit de rivier wordt opgevist. Een ongeluk? Een misdaad? Tasha lijdt aan geheugenverlies, herinnert zich niets meer van de bewuste avond. Haar beste vriendinnen Jenny en Hayley voeren duidelijk iets in hun schild. Ex-beste vriendin Becca stelt zich vragen bij Tasha’s ongeval en gaat op onderzoek uit. Meerdere personages uit Tasha’s vriendkring geven hun visie op de feiten. Aangevuld met dagboekfragmenten, flarden van consultatiegesprekken en uittreksels uit het dossier van inspecteur Bennett ontstaat een netwerk boordevol leugens, intriges en manipulatieve spelletjes. Met een onthutsende onthulling tot gevolg…

Ondanks de thematiek is 13 Minuten vanaf het begin geloofwaardig en realistisch uitgewerkt. Dit is niet de zoveelste thriller. Het boek bericht ook over de kwetsbaarheid van vriendschappen, de verborgen agenda’s van onze naasten, de zoektocht naar een eigen identiteit. Vooral Becca en Tasha overtuigen als levensechte personage, die geen blad voor de mond nemen. Een vlot geschreven, ingenieus uitgewerkte roman. Een absolute must voor al wie van spannende verhalen houdt.

Lees een stukje

Ze was jong. Niet ouder dan achttien. Waarschijnlijk nog niet eens. Haar haren waren blond of bruin, dat was moeilijk te zien omdat het nat was en bovendien schemerde het. Ze droeg iets wits wat zich helder aftekende tegen de donkere rivier, bijna alsof het de pas gevallen sneeuw die de grond bedekte moest benadrukken. Haar bleke gezicht, met de blauwe lippen een beetje vaneen, was naar de inktzwarte lucht gekeerd. Ze was gegrepen door twijgen, alsof de gebogen takken, bladerloos en verweerd door de winter, hadden geprobeerd haar te redden, haar drijvend te houden. Zijn adem kwam als wolkjes uit zijn mond.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.88889
3.9/5 9 stemmen
jean-pol-marie-georgette
08/09/2022
3

jammer dat ik het niet in 13 minuten heb kunnen lezen :(

Len
23/05/2022
5

Leuk boek, tof voor een boekbespreking.?

Ruben K.
21/10/2020
5

Het lijken me echt leuke boeken 

tompas
08/09/2020
1

bleh

Wat vind JIJ?

Aantal sterren