Cover van boek Zoeken naar Esther B. en het voorval met Benito
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Davidsfonds | 2021 | 253 pagina's
ISBN: 9789002272943

Zoeken naar Esther B. en het voorval met Benito

Ga jij na de zomervakantie met plezier terug naar school? Of eerder met tegenzin? In dat geval ben je niet alleen. Het is 1 september en Deef verwacht een saai schooljaar. Dan vertelt de directeur dat Esther Beukenhout gestorven is.
Hoewel Deef en zijn klasgenoten met Esther op school zaten, kenden ze haar niet. Tijdens een project moet de klas nadenken over het belang van vriendschap. Eerst heeft niemand daar zin in totdat ze beseffen dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze dachten.

De klas vraag zich af wie de mysterieuze Esther was. Wat volgt is een spannende zoektocht en een slimme ontknoping. Deef is een droge en grappige ik-verteller die je moeiteloos meeneemt tijdens de speurtocht naar Esther. 

Lees een stukje

'Ik geloof niet dat ik vriendinnen heb hier op school.' Ze haalt haar handen uit elkaar en vist met haar linkerhand, zonder te moeten kijken, haar pennenzak uit haar boekentas die open naast haar tafel staat. Ze zet de pennenzak met een klap op haar tafel. Er staan geen namen op geschreven. En ik bedenk iets stoms: meisjes zonder vriendinnen hebben hun boekentas altijd openstaan en een schone pennenzak. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren