Cover van boek Wie zit in de gevangenis? : en andere bijzondere weetjes over misdaad en straf
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Borgerhoff & Lamberigts | 2024 | 84 pagina's
ISBN: 9789464778380

Wie zit in de gevangenis? : en andere bijzondere weetjes over misdaad en straf

In dit boek luisteren we naar de stem van professor Charlotte Colman die ons meeneemt in de boeiende wereld van de criminologie. Zij wilde als kind al graag criminologe worden en dat is haar gelukt! Ze legt uit hoe wetten gemaakt worden, waarom sommige mensen regels overtreden en anderen niet en hoe mensen in de middeleeuwen gestraft werden.
Charlotte vertelt over de meest beruchte ontsnappingspogingen, over grote strafzaken uit de geschiedenis en andere criminele wist-je-datjes. Je leert hoe een cel eruitziet, hoeveel geld je verdient met werk in de gevangenis (heel weinig), of je er kan studeren en dat er eigenlijk veel te weinig plaats is.

De kleurrijke en vaak grappige illustraties brengen de tekst helemaal tot leven. 

Lees een stukje

Je moet ook weten dat niet alle kinderen kunnen opgroeien in een veilige omgeving zonder criminaliteit. Sommige kinderen groeien op in buurten waar veel criminaliteit gepleegd wordt en zien elke dag dat criminaliteit het antwoord is op problemen. Of ze groeien op in een omgeving met volwassenen die hen geen veilige thuis kunnen geven om in op te groeien. Dat betekent niet dat zij geen uitweg hebben of gedoemd zijn om het criminele pad op te gaan. Maar het maakt het wel uitdagender.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren