Cover van boek Valentijn Kraai en meneer Dood
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
De Fontein | 2023 | 319 pagina's
ISBN: 9789026169854

Valentijn Kraai en meneer Dood

Valentijn Kraai groeide op in een weeshuis in Londen. Als hij twaalf is, moet hij het weeshuis verlaten en in de leer gaan bij een ambachtsman. Maar dat zijn meester De Dood zelf zou zijn, daar had hij niet op gerekend. 
Gelukkig is meneer de Dood niet het duistere, kwaadaardige personage dat je misschien zou verwachten. Hij laat Valentijn zien hoe je bij iemands laatste momenten aankomt en hun ziel meeneemt naar het hiernamaals.
Meneer de Dood moet nog veel leren als het gaat om de zorg voor een sterfelijk kind (hij vergeet wel eens dat Valentijn moet eten of slapen), maar ze slaan zich er beiden goed doorheen. Pas wanneer Valentine de opdracht krijgt om een bekende naar het hiernamaals te brengen, gaat het helemaal mis.

Ondanks het onderwerp is dit een warm en grappig verhaal dat je doet nadenken.

Lees een stukje

Zeven jaar voor de Dood werken. Valentijn verstijfde van schrik.
'Geen zorgen, je gaat er niet dood aan. Wij worden vast hele dikke vrienden. Ik mag sterven als 't niet waar is.' De Dood spreidde zijn armen, maar liet ze teleurgesteld zakken toen Valentijn niet reageerde. 'O, kom op, dat was toch grappig?'
Valentijn knikte snel en wist er zelfs nog een soort van lachje uit te persen. Je kon maar beter beleefd zijn tegen de Dood.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren