Cover van boek Heksenjongen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Leopold | 2019 | 367 pagina's
ISBN: 9789025877019
Dit boek staat in de lijst Boeken voor Harry Potter fans

Heksenjongen

Op de Grote Rivier gebeurt een vreselijk ongeval. Sam, het broertje van Finn, verdrinkt wanneer hun vlot omslaat. Sindsdien praat de jonge Finn niet meer. De dorpelingen denken dat hij stom is, maar in zijn hoofd praat Finn met zijn broer Sam. De moeder van Finn wist namelijk met magie de ziel van Sam te redden en op te sluiten in het hoofd van Finn... 

Op een dag wil een rover de magie van de familie stelen. Om het te beschermen moet Finn de magie in zich opnemen. Maar hoe lang zal hij dat volhouden? Anna, de dochter van de rover en Finn beleven samen een spannend avontuur. 

Een lekker lang boek en een nieuwe magische wereld om te ontdekken. Heksen, koningen, bandieten en een betoverend woud. Wat wil je nog meer? 

Lees een stukje

Finn keek verbaasd naar beneden. Hij staarde naar de vrouw die een paar meter onder hem was verschenen. Ze was overduidelijk een soldaat, net als de man en de vrouw die links en rechts van haar stonden. In haar handen had ze een houten kistje. De andere twee hielden allebei een glimmende hoorn vast, versierd met linten. De soldaat met het kistje keek Finn afwachtend aan, maar toen hij stil bleef, schraapte ze haar keel en ging verder: 'Ik ben op zoek naar de Heks. Zijn we hier aan het juiste adres?'

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.857145
4.9/5 7 stemmen
Anna
09/12/2023
5

Een super leuk boek en typisch Kelly Barnhill. Ik heb het boek al zo'n drie keer gelezen en het is elke keer fantastisch. Ook van het einde krijg je (figuurlijk) tranen in je ogen!

Tip: Als je het leuk vond, lees dan ook de andere boeken van Kelly Barnhill

boekenwurmpje
20/09/2023
5

Super tof boek, echt een aanrader!!!!!!!!!

 

onbekend
09/02/2023
5

Echt een tof boek!

Anoniem
24/01/2023
5

😜Leuk boek

Boekiemonster
03/11/2021
5

Dit boek is zooo fantastisch! Ik las ook "het meisje dat de maan dronk" wat me op dezelfde fantasievolle wereld leek af te spelen, maar dan zoveel eeuwen later of vroeger. Kelly Barnhill is een super goeie schrijfster!??

Anna
10/03/2021
0

Heel leuk denk ik

Noor
14/10/2020
4

Mooi boek, een beetje spannend en echt een aanrader. Ik heb het gebruikt voor een spreekbeurt en het was een succes, er zijn ondertussen al een 5-tal klasgenoten die het boek lazen en het was het MEGA succes! Ik zou zeggen: LEES HET BOEK ZEKER OOK!

29/07/2020
5

Heel leuk. Het is ook leuk dat alle personages verbonden zijn met elkaar, waardoor dat hen allemaal samenbrengt.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren