Cover van boek Smak
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Atlas | 2007 | 270 pagina's
ISBN: 9789045003078

Smak

Sam is bijna zestien. Hij houdt van skaten en van Alicia, zijn vriendin. Zijn leven loopt op rolletjes tot een kleine onvoorzichtigheid zijn hele toekomst onmogelijk maakt: Alicia vertelt dat ze zwanger is. Zij wil het kind graag houden. Maar Sam wil absoluut geen tienervader worden. Er is nog maar één persoon die hem uit de nood kan helpen: skateboardlegende Tony Hawk… En wel op een heel bijzondere manier.

Over tienerzwangerschappen is heel wat afgeschreven. Geen van die boeken pakt dit ‘probleem’ echter zo grappig en ontroerend aan. Onderhoudend en beklijvend tegelijk!

Lees een stukje

Toen we naar de McDonald’s gingen vertelde ze me dat ze een baby wilde en ik wist meteen dat ik nooit met haar naar bed zou gaan, nog niet met vijf condooms om.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.115385
robbe
23/03/2013
0

Dik boek maar aangenaam gemaakt door de humoristische tinten.

Laura Christiaens
04/11/2009
0

Ik had een opdracht van Nederlands. We moesten een boek zoeken op deze website, het boek smak sprong me al meteen in het oog. Ik wou erg graag weten hoe het was om een tienermoeder te zijn. Wel dit boek heeft al mijn vragen daarover beantwoord. Het is in één woord een erg leerzaam boek. Nick Hornby heeft namelijk een goede kijk op hoe tienervaders zich voelen.
Het is een echte aanrader!

tim bax
02/05/2009
0

Smak

Ik heb het boek smak gelezen voor mijn tweede opdracht. Normaal zou ik dit boek nooit gelezen hebben maar velen zeiden dat het een zeer goed boek was. Zo ben ik het boek toch maar gaan halen in de bibliotheek en zelf vond ik het wel een goed boek maar ik zou het niet 2 keer achter elkaar kunnen lezen.
In het hoofdpersonage Sam kon ik veel van mijzelf terug vinden en dus kon ik zeker begrijpen waarom hij bepaalde dingen deed zoals hij ze deed. Maar andere acties zou ik dan weer niet hebben gedaan zoals bijvoorbeeld niet komen opdagen bij de apotheek. Een vertrouwenspersoon zou ik ook zeker willen hebben maar zoals Sam tegen een poster van Tony Hawk praat zou ik me niet echt op me gemak voelen als het blijkt dat die poster ook nog een terug praat ook al is het maar met citaten uit zijn boek. Het weglopen kan ik wel begrijpen maar dat zou ik zeker niet gedaan hebben want het lost het probleem niet op. Persoonlijk vind ik ook dat Sam om de verkeerde redenen terug naar huis gaat, maar het is goed dat hij naar huis gaat. Sam gaat bij Alicia inwonen om voor het kind te kunnen zorgen wat ik ook wel gedaan zou hebben denk ik. Als dat ooit moest gebeuren moet je samen je verantwoordelijkheid voor het kind nemen wat op het einde van het boek gebeurd.

Kristien Geerts
27/04/2009
0

Als je het boek “Smak” van Nick Hornby in een aantal woorden wilt omschrijven, kan je best tienerouders, liefde, skaten, idolen, toekomst en ouders als sleutelwoorden gebruiken. Deze woorden zijn in het heden vrij actueel en dat maakt het boek juist interessant voor jongeren die een goed boek willen lezen.

Toen ik het boek in de bibliotheek had gevonden , keek ik er naar en dacht:“Weeral zo’n dik boek. En dan die titel, ‘Smak’, slaagt toch nergens op? Ik zal het maar lezen omdat het moet.” Maar toen ik eenmaal begon te lezen, vond ik het best wel een leuk boek.
Enerzijds omdat ik van skaten hou. Dus als je een skater bent, ik raad je aan om dit boek onmiddellijk te lezen!
(Argument:Ik had plotseling twee nieuwe skate stricks onder de knie gekregen, nadat ik wekenlang onder het oog van iedereen had lopen klungelen.)
Anderzijds vind ik het een tof boek omdat het hoofdpersonage Sam op een wonderlijke wijze in de toekomst terecht komt. Dit maakt het boek origineel waardoor het blijft boeien.
(Argument:Het was de gewone toekomst, niet futuristisch of zo,
weet je wel)
Nog een reden waarom je het boek zou moeten lezen is het onderwerp tienerouders. Wanneer je “Smak” leest, zal je inzien dat een baby krijgen wanneer je zelf eigenlijk nog ‘kind’ bent niet eenvoudig en altijd even leuk is.
(Argument:Blijkbaar had ik me sinds ik erachter was gekomen dat
Alicia zwanger was vooral zorgen gemaakt over mezelf)

Ga dus als de bliksem naar de bib en lees dit boek want het is echt een speciaal en geweldig boek !

nele Broeckx
27/04/2009
0

De 270 boeiende bladzijden in dit boek gaan over de jongen Sam die over zijn leven vertelt. Eerst gaat alles goed met hem en zijn vriendin Alicia. Ze zijn een normaal tienerkoppel met vele avonturen die iedereen wel mee wil maken. Totdat Alicia zegt dat ze zwanger is. Zo stort zijn wereld even in. Dit boek gaat over wat hij nu doet sinds hij dit nieuws weet. Het verhaal speelt zich af in deze tijd en het kan zich overal afspelen, er wordt vertelt over een condoom dat is gescheurd en over een zwangerschapstest. Het komt dus allemaal uit deze tijd. En de ruimte kan overal hier zijn; in het ziekenhuis, thuis,.. <Toen we naar de McDonald’s gingen vertelde ze me dat ze een baby wilde en ik wist meteen dat ik nooit met haar naar bed zou gaan, nog niet met vijf condooms om.> Als ik het boek moest samenvatten in 1 woord dan is het gedurfd want normaal schrijft men niet vanuit het standpunt van de jongen maar van het meisje. Het is dus origineel.
Metafoor: Hawk is niet alleen de beste skater ter wereld, je kunt ook heel goed met hem praten. Ik praat met Tony Hawk en hij praat terug.
Ellips: Kom op!
De website heeft me een goed boek gegeven omdat ik houd van dit genre. Het is ook een zeer realistisch verhaal waardoor je je echt kunt inleven in het verhaal. Het is een van de betere boeken die ik al heb gelezen.

Viviane van de Heijning
27/04/2009
0

Het boek ‘Smak’ van Nick Hornby is een realistisch verhaal dat je meeneemt in de wereld van het hoofdpersonage Sam. Sam is een gewone jongen van 16 jaar, die heel veel van skaten houdt. Zijn grote idool is dan ook Tony Hawks (TH). Hij heeft een levensgrote poster van TH waar hij regelmatig zogezegd raad aan vraagt.
Sam heeft een vriendinnetje, Alicia, waarmee hij per ongeluk een baby krijgt terwijl ze allebei nog maar 16(!) jaar zijn! Dit lijdt tot grappige scenario’s in het verhaal.

Het verhaal is dus op een komische manier geschreven. Quote: “Anyway, Alicia kwam zonder problemen bij de tien centimeter en toen veranderde ze van een balkende ezel in een brullende leeuw die met een stok in zijn oog wordt geprikt.“
Het boek gaat ook echt over hedendaagse problemen. Dus je kunt je goed inleven in het verhaal. Bijvoorbeeld verliefdheid, tienerzwangerschappen etc…
Ook vind ik dat de schrijver de gevoelens en de gedachtes van Sam goed verwoord heeft.
Quote: “In die eerste paar weken was het al erg genoeg om ’s morgens wakker te worden in de wetenschap dat ik Alicia pas na schooltijd weer zou zien. Dat was al een marteling. Dat was het uittrekken van vingernagels. “

Alhoewel er ook een paar langdradige hoofdstukken waren, waar ik wat langer over heb gedaan, vind ik het verhaal toch een leuk verhaal, omdat het zo grappig geschreven is. Al bij al is het een goed boek en dus een aanrader!

Dominique Allaerts
27/04/2009
0

Ik heb het boek ‘Smak’ gelezen en ik ben zeer blij dat ik dat boek heb gelezen. Het gaat over een jongen van mijn leeftijd, 16 jaar. Dat maakt het boek interessant om te lezen. Het hoofdpersonage in dit boek is Sam. Innerlijk, is hij iemand met gevoelens, en interesse voor kunst, uiterlijk wordt er niet echt veel verteld over hem. Ik denk dat hij skate-kleren draagt omdat hij heel veel gaat skateboarden. Het Boeke bevat 270 pagina’s, maar de vertelde tijd is moeilijk te zeggen. Het verhaal springt in het midden een jaar verder. Er is dus niet echt een bepaalde tijd waarin gesproken wordt. Het speelde zich vroeger af dan verteld is, Sam, het hoofdpersonage schrijft dit eigenlijk in een dagboek, want het is een aantal jaar gelede gebeurd. (1) “Nou, ik zal je vertellen, als je maar niet vergeet dat niet weten wie Tony Hawk is hetzelfde is als niet weten wie Tony Blair of Robbie Williams of Big Brother is.” (2) “Als Tony Blair op zijn negende al wist dat hij minister-president wilde worden, dan durf ik te wedden dat hij extra voorzichtig met zijn condooms is geweest.” Beide zijn citaten dat et om deze tijd gaat, Tony Blair is minister-president geweest van 1997 tot 2007! Het Boeke speelt zich af in het Verenigd Koninkrijk. 2 voorbeelden van ellipsen zijn: (1) Weet je wel, maar dit… (2) Ik bedoel niet dat hij me teen zou proberen te houden om te gaan studeren maar… In één woord zou ik zeggen dat het boek ‘realiteit’ was. Het geeft zo goed weer zoals het in ons leven kan zijn, het zou me niet verwonderen moest je door dit boek voorzichtiger omgaan met seks met gevolg het ouderschap. Geen enkel boek, van de selectie die boekenzoeker voor mij heeft gekozen, interesseerde mij niet, en ik heb dan een ander boek gekozen, namelijk ‘Smak’. Ik heb geen enkel van die boeken gekozen omdat ik een boek had gelezen dat mij eigenlijk niet aansprak, ik lees liever boeken die gaan over liefde en die dingen, en boekenzoeker dacht dan dat ik dat wel graag las, en heeft daarmee andere boeken gekozen. Ik geef als stem een 10 omdat ik helemaal niet graag boeken lees, en ik toch vond dat dit boek een topper was! Realiteit en liefde is het beste recept voor een boek voor mij!!

jeroen de roover
26/04/2009
0

Voor het vak nederlands heb ik Het boek Smak van Nick Hornby gelezen.het is een boek over tienerzwangerschappen. Maar niet zoals in alle anderen boeken over tienerzwangerschap. Dit boek gaat over de vader en dus niet over de moeder, wat in de meesst boeken het geval is. Het hoofdpersonage, Sam Jones is 15 jaar in het begin van het verhaal en 18 op het einde. Hij heeft halflang blond haar met krullen. Hij is bang dat hij vader wordt. Sam is een fan van beroemde skater, Tony Hawk Het boek wordt verteld in de tegenwoordige tijd, dan is het makkelijker om het boek te begrijpen.Het verhaal speelt zich af in het heden. Dit kun je afleiden uit de bijrolspelers zoals: Tony Hawk, de beroemde skater.
Het verhaal speelt zich af in Engeland, in Londen en Hastings.
Citaat: “Hastings was het eerste waaraan ik moest denken toen ik die ochtend na een toekomstflits wakker werd. Ik wist zeker dat Alicia zwanger was en ik wist zeker dat ik geen vader wilde zijn. Dus moest ik weg uit Londen en nooit meer terugkomen.”
Om het verhaal makkelijker te laten lezen, maakt de schrijver gebruik van verschillende vormen van beeldspraak. Zoals een ellips. Een ellips is een zin die niet helemaal af is.
Citaat: “Aha,” zei ik
Als ik het boek zou moeten samenvatten in één woord, dan zou ik zeggen: tienervader.
Want het boek gaat over een zwangerschap, vooral over de jongen.

Natasja Sel
26/04/2009
0

Als tweede opdracht las ik het boek Smak van Nick Hornby. Het is een realistisch boek met een serieus onderwerp, hoewel het grappig gebracht wordt. Ik kan me mezelf moeilijk vergelijken met het hoofdpersonage. Het boek werd geschreven uit het oogpunt van een jongen. Dit is iets wat vergelijken al moeilijker maakt, omdat hij verschillende keuzes moet maken dan het meisje in kwestie heeft moeten doen. Als ik in de plaats van Alicia was, zou ik het kind laten weghalen als het daarvoor niet te laat is. Op 16-jarige leeftijd een baby krijgen is in mijn ogen gewoonweg te jong. Je moet je studies afbreken en er is (bijna) geen tijd meer voor andere dingen, zeker de eerste paar jaren. Ik denk ook niet dat mijn ouders het ooit zouden goedkeuren. Stel ik verplaats mij in hem, dan zou ik de zorgen van de baby niet willen dragen. In het begin zal ik vast geschrokken zijn, zoals Sam. Al was het wel te verwachten dat ze zwanger zou zijn, omdat ze het onveilig deden. De reactie van Sam vind ik lichtelijk overdreven. De situatie ontvluchten is geen optie, maar het meteen onder ogen komen zodat alles snel duidelijk wordt. Ik zou wel wat tijd voor mezelf nodig hebben, om alles op een rijtje te zetten en dat ook laten weten. Praten met de mensen, en vooral met Alicia is een noodzaak.
Ik zou dus haar de keuze laten, in dit geval was Alicia zeker dat ze de baby zou houden en ervoor zou zorgen. Ik zou Alicia bijstaan en af en toe helpen met de baby, maar ik zou niet bij haar intrekken om samen voor de baby te zorgen zoals Sam deed.

zoë maes
26/04/2009
0

Het boek 'Smak' van Nick Hornby vind ik een echte aanrader omdat
het zich afspeelt in het dagelijkse leven en je erg meeleeft met het hoofdpersonage.

Sam is een 16-jarige jongen die gek is op skateboarden. Voor zijn verjaardag had hij ooit
is een poster gekregen waar Tony Hawk opstaat. Hij is een kampioen in het skateboarden.
Als hij een probleem heeft praat hij altijd tegen zijn poster, hij geeft dan een antwoord terug.

Wanneer Sams vriendinnetje, Alicia, vertelt dat ze zwanger is, vindt hij het niet echt leuk.
Zij wil het kindje wel houden, maar hij niet. Een baby op 16-jarige leeftijd is wel het laatse
waarop hij zit te wachten. Alicia is niet geïnteresseerd in Sams mening, dus hij wordt een
tienervader. Voor dat Sam, Alicia had leren kennen, was skaten zijn alles.
Wanneer het vaderschap dichterbij komt, lijkt het erop dat de oplossingen en adviezen van
de poster niet meer zo erg helpen.

Het hoofdpersonage in dit boek noemt Sam en skaten is zijn grote bezigheid.
Vanaf het moment dat Sam vader wordt, is hij een grote twijfelaar geworden.
Hij weet niet hoe hij luiers moet verschonen, of hij bij Alicia moet wonen ..
Zelf herken ik me hier best ook wel in, ik weet ook niet altijd juist wat kiezen.

Als Sam ergens mee zit, gaat hij het tegen zijn poster van Tony Hawk vertellen.
Hij geeft dan een advies. Als ik ergens mee zit, vertel ik het ook meestal tegen
een vriendin en helpt ze me ook verder.

Ik vind 'Smak' een heel mooi boek, het vertelt hoe je kan omgaan met
tienerzwangerschappen. Het is vooral mooi verteld en het is origineel
met Sams poster.

Emma Oris
23/04/2009
0

Het boek Smak van Nick Hornby gaat over een doodgewone jongen, Ben. Zijn moeder was een tienermoeder toen ze hem kreeg. Hij leert een meisje, Alicia kennen en al snel hebben ze seks. Maar hij krijgt te horen dat Alicia zwanger is. Zijn skate-held helpt hem met al zijn problemen en uiteindelijk komt alles goed.
Het boek Smak verteld precies hoe het in het echte leven ook zou gaan. Ze krijgen samen een kind en gaan even later weer uit elkaar. < Ik heb er namelijk over na zitten denken. Het doet er niet toe dat we uit elkaar zijn, want het is ook jouw baby, toch? > De gevoelens en gedachten van Ben worden realistischer uitgedrukt. Het geeft de exacte gevoelens weer van hoe een tienermoeder zich zou voelen. < “Alicia is misschien zwanger”, zei ik tegen hem. “Ik ben hartstikke bang.” > het boek is een boek dat je zeker gelezen moet hebben. Dan leer je over de ervaringen van Ben en Alicia. Het verhaal neemt je mee naar een wereld waarmee je te maken kan hebben, het is een heel sterk verhaal.. < “Waar ben je geweest?” Ik trok een beetje een zielig gezicht en zie: “ Hastings.” “Hastings? Hastings?” Ze schreeuwde nu echt. De politievrouw die bij haar voeten op de grond zat raakte haar been aan. >
Nick Hornby, de schrijver heeft een vlotte schrijftaal dus het is zeer aangenaam leesplezier

Annelore Wens
21/04/2009
0

Het boek ‘Smak’ van Nick Hornby is een echte aanrader. Het is niet alleen realistisch, het geeft ook een leuke toets aan een moeilijk onderwerp: tienerzwangerschap. Nog straffer zelfs, dit boek gaat vooral over tienervaderschap. Terwijl de meeste boeken over dit onderwerp door de ogen van een meisje verteld worden.
<’Papa!’ zei hij. Ik zweer je, mijn hart stond echt een paar seconden stil.>
Wat nog zo leuk is aan het boek is dat het hoofdpersonage Sam geen vertrouwenspersoon heeft, maar alles vertelt tegen een poster van Tony Hawk. Die poster kreeg hij van zijn moeder toen hij pas begon met skateboarden. Het vreemde is dat de poster ook echt antwoordt met citaten uit het boek dat Tony Hawk zelf geschreven heeft.
<’Alicia is misschien zwanger,’ zei ik tegen hem. ‘Ik ben hartstikke bang.’
‘Ze belde me om te zeggen dat ze de test had gedaan en dat ik vader zou worden,’ zei Tony.>
Ik vind het ook geweldig dat op het einde van het boek de vragen die je nog hebt allemaal beantwoord worden, zo heb je helemaal geen vragen meer als het boek uit is en is er ook een echt einde.
<En de baby van je moeder dan? Hoe is het daarmee afgelopen?
De baby van mijn moeder, Emily, werd geboren in hetzelfde ziekenhuis als Roof, maar in de kamer ernaast.>
Ik vond het een boek dat heel vlot leest, ondanks de 270 pagina’s leest het zelfs beter dan sommige dunnere boeken.

Lisse Decraecker
14/04/2009
0

Voor het vak Nederlands moeten we op jaarbasis drie boeken lezen en bij elk een opdracht maken. Voor de eerste opgave heb ik “Smak” van Nick Hornby gekozen. Nu moet je niet denken dat ik dit boek enkel en alleen als taak en tegen mijn zin heb gelezen. Nee, helemaal niet. Het was zelfs beter dan verwacht.

De schrijver vertelt het verhaal van de 16-jarige Sam op een harde maar toch zeer grappige manier. De personages die hij verzint, hebben elk een typische eigenschap en een naam die daar perfect bij past.

< Wij drieën zijn er heel vaak te vinden: ikzelf, Rabbit en Rubbish, die niet echt kan skaten, daarom heet hij ook Rubbish, maar hij kraamt in elk geval geen onzin uit. Als je iets over skaten wilt leren, kijk je naar Rabbit. Als je een fatsoenlijk gesprek wilt, praat je met Rubbish.>

Het leven van de tiener, die gek is op skaten en Alicia, zijn vriendin, verandert volledig na een kleine lichtzinnigheid: Alicia vertelt dat ze zwanger is en het kindje wil houden. Op momenten als deze, wanneer hij niet weet wat te doen, gaat hij tegen zijn poster van Tony Hawk , de skateboardlegende, praten. TH antwoordt enkel met citaten uit zijn boek en daaruit volgen meestal vrij grappige conversaties.

<‘Waarom de normale parkbezoekers me nooit in elkaar hebben geslagen is me een raadsel,’ zei TH.’Ik gedroeg me soms als een volslagen idioot.’
‘Zeg dat wel,’ zei ik tegen hem.>

Eén van de mindere kantjes van het boek is dat Tony Hawk hem af en toe de toekomst instuurt. Wanneer Sam daar is dan kan je even helemaal niet meer volgen wat er eigenlijk aan de hand is. Hij snapt er trouwens evenmin iets van.

< Ik zal je zeggen wat ik denk dat er gebeurd is. Ik kan me niet meer herinneren dat ik naar bed ben gegaan, of in slaap ben gevallen; ik weet alleen nog dat ik wakker werd. Midden in de Nacht. Ik lag niet in mijn eigen bed, en er lag iemand naast me, en er huilde een baby.>

Je moet niet van boeken over tienerzwangerschap houden om dit exemplaar graag te lezen. Het bevat de nodige humor om het gezellig te houden en de realiteit wordt zeker niet verdoezeld. Kortom, een echte aanrader voor zowel jongens als meisjes.

Eva Heynen
13/04/2009
0

Het boek <i>Smak</i> van Nick Hornby kan ik samenvatten in één woord: interessant. Interessant omdat hij je vertelt over tienerzwangerschappen, waarbij niet het meisje maar de jongen de hoofdrol speelt. Hij geeft je tijd om zijn standpunt te ontdekken over tienerzwangerschappen in 270 bladzijden. Mijn eerste gedachte was toen ik zag hoeveel bladzijden het waren, toch niet zoveel bladzijden? Maar als je het boek eenmaal begint te lezen vloeit de ene pagina snel en gemakkelijk over in de andere.
Het verhaal begint al direct bij het hoofdpersonage, Sam, Sam Jones. Hij is in het begin van het verhaal 15 jaar, Sam is een fan van Tony Hawk de beroemde skater. Hawk komt ook geregeld voor in het verhaal. Vooral wanneer Sam raad nodig heeft. Dus Sam is ook een skater, je kan hem vaak zien in ‘Grind City’, waar hij gaat skaten met z’n vrienden Rabbit en Rubbish. Verder in het verhaal ontdek je waar de namen voor staan.
Sam is ook eerder terughoudend en een stillere jongen. Hoe Sam eruit ziet, laat de schrijver over aan je eigen fantasie.
Op het inde van het verhaal is Sam 18 jaar. Dus er gaan verschillende jaren overheen het verhaal. Maar hij vertelt het wel alsof hij z’n avonturen en gebeurtenissen nu nog heeft beleefd.
Een paar citaten uit het boek: “Anyway, op een middag toen ik thuis kwam van het skaten en mijn moeder zei: ‘Heb je nog tijd om iets te eten voor je naar Alicia gaat?’ En ik zei: ‘ja, oké.’ En even later: ‘Trouwens, ik ga niet naar Alicia vanavond.!” Dat was een stuk uit het boek toen het even niet meer boterde tussen Sam en zijn vriendinnetje Alicia.
Wat later blijkt dat Alicia zwanger is van hem. “ ‘Hoi’, zei ik. ‘Gefeliciteerd met je verjaardag’, zei ze. En toen : ‘Ik ben over tijd.’ Ik begreep meteen wat ze bedoelde, maar ik wilde het nog steeds niet weten.”
Doordat Sam op z’n zestiende verjaardag ontdekte dat Alicia zwanger was van hem, geraakte hij in paniek. In die bui besloot hij weg te vluchten naar Hastings. De plaats waar vrienden van hem en z’n moeder woonden. De familie Parr in Hastings. “Hastings was het eerste waaraan ik moest denken toen ik die ochtend na een toekomstflits wakker werd. Ik wist zeker dat Alicia zwanger was en ik wist zeker dat ik geen vader wilde zijn. Dus moest ik weg uit Londen en nooit meer terugkomen.”
“Hastings was de enigste stad in heel Engeland die ik kende.”
In het verhaal wordt ook veel gebruik gemaakt van elliptische zinnen, hiervan een voorbeeld: “ ‘Aha’ zei ik. ‘Aha. Oké.’ ”
Wat Nick Hornby ook wel eens gebruikt is een metafoor zoals hier: “ Dan had het ook erger gekund hè? Hij had ook Kylie kunnen heten. Of Coldplay. Coldplay Jones.”
Over het algemeen is mijn mening over het boek heel goed. Het boek is niet vervelend of langdradig. Maar het is leerrijk en interessant omdat Hornby je een goede kijk geeft op hoe tienervaders zich kunnen voelen. En dat is ook wat de informatie over het boek van de website je weergeeft. Er staat alles in wat je moet weten en waar je aan toe bent als je boek gaat lezen.

Fieke Van der Gucht
18/02/2008
0

Hilarisch en lichtvoetig boek over een ernstig probleem.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren