Cover van boek Pamoek
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Moon | 2023 | 236 pagina's
ISBN: 9789048868650
Dit boek staat in de lijsten Niet goed in je velHuisdieren

Pamoek

Franka’s ouders zijn gescheiden en sindsdien vertrouwt Franka niemand meer. Haar moeder zit dagenlang te suffen in haar badjas, met haar beste vriendin heeft ze al maandenlang geen contact meer en haar vader wil ze niet meer zien. Als ze toch naar hem toe moet, besluit ze weg te lopen.

Orkun leerde gitaar spelen van zijn wat vreemde buurman. De buurman is overleden en Orkun voelt zich daar schuldig over. Hij zorgt nu voor de buurman zijn kat, Pamoek. Als Orkun met zijn familie verhuist, neemt hij de kat stiekem mee. Zou zijn nieuwe buurmeisje Franka hem verraden?

Een knap boek waarin je in het ene hoofdstuk meegenomen wordt door Franka, in het andere door Orkun. Stukje bij beetje durven ze meer over hun problemen te praten. Als lezer ontrafel je mee hun geheimen en merk je dat alle puzzelstukken steeds meer in elkaar passen. Kleine waarschuwing: als je begonnen bent in dit boek, wil je niet meer stoppen.

Lees een stukje

Op een holletje rennen we tussen de takken door. Ik klim het trapje van de boot op en ruk aan het deurtje, dat meteen openvliegt. Met de schommelende doos in mijn handen stap ik naar binnen en kijk om me heen. Als versteend blijf ik staan. Schuin onder me is een slaapgedeelte en daar zit iemand. Een meisje met lange rode haren. Ze huilt.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
4.5/5 2 stemmen
Remue
12/03/2024
4

👌 Soms ben je een beetje in de war over wie nu wie is.

Jan vertaelen
11/01/2024
5

Nog niet gelezen, maar ziet goed uit.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren