Cover van boek De lijst van dingen die niet zullen veranderen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2020 | 230 pagina's
ISBN: 9789045124278
Dit boek staat in de lijsten HolebiJeugdboekenmaand 2023

De lijst van dingen die niet zullen veranderen

Door de scheiding van haar ouders is er veel veranderd voor Bea. Maar er zijn ook dingen hetzelfde gebleven, die nooit zullen veranderen. Van die dingen heeft Bea een lijst gemaakt. Dat helpt haar want ze is een piekeraar.
Wanneer haar vader wil trouwen met zijn vriend Jesse, is ze erg blij. Want Jesse heeft een dochter en dus krijgt Bea plots een zus, Sonia. Ze kijkt erg uit naar het eerste bezoek van Sonia. Maar dat loopt niet zo vlot als ze hoopte. En waarom wil Jesse’s broer niet naar het huwelijksfeest komen? Zo is er weer heel wat om over te piekeren.

Lees een stukje

Een van de eerste dingen die Miriam me vertelde, was hoe ik moest piekeren. Ze wilde dat ik twee keer per dag vijf minuten achter elkaar zou piekeren. Ze zei dat ik ergens rustig moest gaan zitten, misschien met een stuk papier en wat kleurpotloden, en gewoon moest gaan piekeren, één keer ’s morgens en één keer ’s avonds (maar niet vlak voor ik naar bed ging). En als mijn gepieker op een andere tijd de kop opstak, zoals bijvoorbeeld op school of bij Angus thuis, moest ik zeggen: ‘Ga weg, ik zie je straks.’
Het werkt echt.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
siwel
07/06/2023
5

Superleuk boek!

Feestboot
23/01/2023
5

Het lijkt me een leuk boek.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren