Cover van boek Oostende is niet ver meer
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Clavis | 2022 | 250 pagina's
ISBN: 9789044843729

Oostende is niet ver meer

Oostende, 1728. Joannes en Nel zijn goede vrienden die kattenkwaad uithalen tussen hun taakjes door. Ze dromen ervan te ontsnappen aan het harde dagelijkse leven in Oostende.
Wanneer een schip vertrekt naar de Bengalen, grijpt Joannes zijn kans. Hij gaat mee als scheepsjongen, rotsvast overtuigd dat hij een schat zal vinden tijdens een avontuurlijke rondreis. Nel blijft noodgedwongen achter aan land. De jaren gaan voorbij. Vooral voor Nel is het leven niet gemakkelijk. De vrienden weten niet hoe het met de ander gaat. Zal Joannes terugkeren?  

Een pakkende en gevarieerde historische roman van eigen bodem. De volgende keer als je in Oostende komt, kijk je met andere ogen naar de stad!

Lees een stukje

Het huppelde in Joannes' buik toen ze de haven binnenliepen. Hij was het want in gestuurd om het grootzeil te helpen oprollen. De avondzon zette de baai in een zacht roze toverschijnsel. Het zeewater was niet meer grijs, maar doorschijnend licht turkoois, zuiver als het zieltje van een boreling, helder als de ogen van Nel. 
Nel! Een eeuwigheid geleden dat hij haar had gezien. Hoe fijn zou het zijn als ze met z'n tweeën hadden kunnen genieten van dit tafereel. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.333335
4.3/5 3 stemmen
02/12/2023
4

👎

gert
09/05/2023
4

Top!!!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren