Cover van boek Muizen en mensen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Davidsfonds/Infodok | 2020 | 418 pagina's
ISBN: 9789002270338
Dit boek staat in de lijsten Vernieuwende strips Bestemming bib: ver weg

Muizen en mensen

Nobelprijswinnaar Steinbeck schreef dit verhaal al in 1937, maar het is nog steeds een aangrijpend boek dat relevant blijft. Het gaat over uitbuiting van arme mensen, racisme, noodlot en bovenal over innige vriendschap. 

George is een slimme landarbeider en zijn vriend Lennie is een enorme krachtpatser, met het verstand van een klein kind. Samen werken ze op een boerderij; wanneer de vrouw van de baas interesse in hen toont, loopt het mis. 

Deze uitgave werd door de topillustratrice Dautremer van bloedmooie tekeningen voorzien, zodat je het kan lezen als een stripverhaal. Daarna zal je begrijpen waarom dit boek nu nog altijd mensen weet te beroeren. 

Lees een stukje

De stem van George nam een biechttoon aan. 

- Ik zal je zeggen waarom ik d'ermee ophield. Op 'n dag stonden we met 'n stel kerels op de oever van de Sacramento. Ik voelde me heel wat. Ik draai me om  naar Lennie en zeg: "Spring d'rin." En hij springt. Kon geen slag zwemmen. Hij verzoop zowat voordat we 'm te pakken kregen. En hij was zo verdomd aardig tegen me dat ik 'm d'ruit had getrokken. Straal vergeten dat ik 'm had gezegd dat ie d'rin moest springen. Nou, zoiets heb ik nooit meer gedaan. 

- Hij is 'n aardige kerel, zei Slim. Je hoeft geen hersens te hebben om 'n aardige kerel te zijn. Ik denk wel 's dat 't precies andersom werkt. Echte slimme kerels zijn bijna nooit aardig. 

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren