Cover van boek Maar ik ben jou niet
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Kluitman | 2020 | 99 pagina's
ISBN: 9789020609615
Dit boek staat in de lijsten Niet goed in je velPleegzorg

Maar ik ben jou niet

Jamie maakte iets verschrikkelijks mee en vindt daarom een nieuwe thuis bij een pleeggezin. Ze is er welkom, maar door haar verleden is het moeilijk om hen te vertrouwen en zich er thuis te voelen. Misschien is dat ook wel terecht?

Dit is een novelle, dus een korter verhaal. Daarom wordt het boek al snel razend spannend. Niets is wat het lijkt. Net als Jamie wil je ontdekken wie te vertrouwen is, maar het antwoord ligt niet voor de hand... 

Door de gemakkelijke taal en het hoge tempo kun je dit boek vlot uitlezen, maar het is zeker geen oppervlakkig verhaal. Een aanrader als je houdt van psychologische romans!  

Lees een stukje

Als ik wakker word, lig ik in een hoekje van de ruimte, opgerold op de grond. Mijn hoofd bonkt als ik rechtop ga zitten. Ik staar naar de groene deur. Naar het raam ernaast. Ik moet bij dat raam zien te komen. Iemand waarschuwen. Herrie maken. Of het glas stukslaan. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.5
Mauro
19/04/2024
1

Het boek is zeer saai en teleurstellend. Het valt onder het genre "Thriller", maar hier is zeer weinig van te merken... Het boek bevat 100 bladzijden waarvan er hooguit 10 pagina's een beetje spanning bevatte! Om deze reden is het boek geen aanrader.

iemand
18/03/2024
1

Het slechtste en de saaiste boek ooit

 

GEMI
15/02/2024
1

Neen.

fadi
12/11/2023
4

Ik vind het boek leuk want het is erg spannend en je kan je inleven in het verhaal. Het is ook heel realistisch. Bovendien heeft het niet veel pagina's en wordt er niet veel gebruikgemaakt van moeilijke woorden.

Rilke
07/11/2023
4

Ik vond het heel leuk om te lezen, het is ook een spannend en gemakkelijk boek om te lezen. Ik raad het zeker aan voor wat jongere mensen. En ook vooral als je niet weet hoe sommige mensen hun thuissituatie voelt, het is goed om daar eens bij na te denken.

Ilona
05/11/2023
4

Ik vond het leuk omdat er veel spannende momenten in het boek waren. Het verhaal ging over een meisje van ongeveer mijn leeftijd. Daardoor was het boek toffer. Het einde vond ik het meest interessant omdat er aangegeven werd dat je nooit echt iemand anders bent, zoals Jamie niet is zoals haar mama.

boliboli
15/05/2023
5

Ik vind het een interessant verhaal want het is herkenbaar voor veel mensen. Het leest ook makkelijk.

 

 

jasper palstermans
02/05/2023
5

Ok.

Selma Kandrouchi
08/11/2022
0

Het is een fantastisch boek en zeker om te lezen als je ook zelf nog iets jonger bent... Het is raar om te beseffen dat er zo iets bestaat. Om daar bij stil te staan is heel raar, vooral als je zelf niet goed weet hoe een slechte thuissituatie voelt en is.

 

AshleyDC
05/10/2022
5

Het is een heel interessant boek, het is makkelijk leesbaar

08/09/2022
0

goed 

06/03/2022
0

Ik hou van het boek☺️

Ellemieke
16/01/2022
4

Het is een spannend boek en leest gemakkelijk. Ik heb het in één ruk uitgelezen, mezelf kennende doe ik dit alleen met boeken die me echt boeien. Dat is voor mij ook een hele prestatie. Ik was wel geïnteresseerd in het hoofdpersonage en hoe ze de plaatsing in een pleeggezin beleefde. Het voelde precies alsof ik een film aan het bekijken was omdat ik zo betrokken was bij het verhaal.  

Jenne Renty
09/01/2022
5

Ik was vroeger een hele grote lezer wat dit jaar wel veranderd is. Maar dit boek is 1 van de boeken die me interesseren. Wat het boek dus ook heel leuk maakt. Ik vond het heel jammer dat het uit was. Ik zal zeker nog boeken van deze auteur lezen!

Seraphine Van Wassenhove
07/01/2022
3

Ik vind het wel een tof boek. Maar het is ook een beetje ingewikkeld vind ik zelf omdat het veel personages zijn. Bovendien is het soms ook lastig om te weten wanneer het een flashback is, wanneer het weer het heden is en ook wanneer ze psychotisch is. Het boek is wel spannend en soms zelfs een beetje eng. Het is wel aan te raden maar niet echt aan mensen die niet van ingewikkelde boeken houden.

 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren