Cover van boek Knipoog
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2021 | 333 pagina's
ISBN: 9789000360260
Dit boek staat in de lijsten PestenJeugdboekenmaand 2023

Knipoog

Opvallen: dat was wel het laatste wat Ross wilde toen hij aan de middelbare school begon. Maar dat was buiten zijn zeldzame kanker gerekend. Die tast zijn oog aan, waardoor hij het risico loopt om blind te worden, bestralingen moet ondergaan, én een rare cowboy-hoed moet dragen om zijn oog te beschermen tegen licht. Bovendien vinden de pesters van de school kanker blijkbaar een prima aanleiding om wrede grappen te maken. Alleen zijn beste vriendin Abby doet normaal - maar dan willen haar ouders naar de andere kant van het land verhuizen.
Gelukkig is er vriendschap, ook op onverwachte plekken, strips, en muziek.

Knipoog is een heftig boek, over een heftig onderwerp, maar de manier waarop Ross zijn verhaal vertelt is tegelijk hartverscheurend, hilarisch en volstrekt eerlijk.

Lees een stukje

Eindelijk zei de dokter weer iets. 'Het spijt me heel erg. Maar jullie moeten weten hoe ernstig de situatie is. Ik wou dat ik beter nieuws voor jullie had.'
Ik wou precies hetzelfde. Of dat dit een vet zieke grap was. Dat ze zou zeggen dat ik in een verborgen camera-show zat.
Maar dat zei ze niet. En dat was niet zo.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.666665
4.7/5 3 stemmen
Lize Peeters
07/12/2023
5

Dit boek is kei leuk! Dit is ideaal voor iemand die houdt van een spannend en zielig boek. Het is wel jammer dat dit gebaseerd is op een echt verhaal. Vriendschap wordt zelfs op het spel gezet. Ik raad het zeker aan.

Arthur Miechielens
30/11/2023
0

Ik vind het boek een echte aanrader en het krijgt daarom van mij vier sterren! Het is een makkelijk en fijn leesboek waar je snel de tijd mee verliest. Ook is het verhaal goed opgebouwd waardoor je blijft doorlezen tot het einde. Het boek zelf is een zeer heftig maar mooi verhaal waar je soms wel even een zakdoek bij kan nodig hebben. Ik raad het elk kind van mijn eigen leeftijd zeker aan, het is een prachtig boek. Veel leesplezier!

de coole gast
12/12/2022
5

cool boek

Anoniem
25/04/2022
4

Heel leuk!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren