Cover van boek Naar de top
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2015 | 227 pagina's
ISBN: 9789047707233
Dit boek staat in de lijst Huisdieren

Naar de top

Op een dag vertrekt Mark, samen met z’n hond Beau, naar de bergen. Het wordt een barre, zelfs levensgevaarlijke tocht van meer dan 400 kilometer. Stukje bij beetje achterhaal je waarom Mark zijn ouders en beste vriendin heeft achtergelaten. Je kan alleen maar supporteren dat Mark z’n doel bereikt...

Dit boek is tegelijkertijd bloedspannend en gevoelig. Het jachtige, haast pulserende vertelritme dwingt je om het verhaal over deze eenzame jongen, wanhopig op de vlucht voor zijn lot, te blijven lezen.

Lees een stukje

Beau trippelde naar de rand. Hij kefte weer, met zijn oren naar achter en zijn staart tussen zijn poten. Hij schuifelde met zijn voorpoten helemaal tot aan de rand. Toen trok hij zijn achterpoten onder zich en liet zijn lichaam zakken, klaar voor de sprong. Hij keek met zijn verschillend gekleurde ogen vol vertrouwen naar me op. Ik begrijp het niet: waarom zou die hond mij nog vertrouwen en me overal volgen terwijl ik hem in die storm mee de berg op heb genomen? Beau sprong. Een van zijn voorpoten gleed uit op het ijs. Daardoor lukte zijn sprong maar half. Zijn voorpoten haalden het. Maar zijn achterpoten niet. Hij klauwde even naar het ijs, maar hij kon nergens houvast krijgen. Beau verdween over de rand.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.566665
Reem
10/02/2022
5

Ik vind het een heel leuk boek omdat het spannend is. Er zit veel actie in en je kon echt meeleven met het hoofdpersonage.

louwy van acker OLVH
18/11/2020
4

Ik vind het een heel leuk boek, omdat het spannend is. Er zit veel actie in en je kon echt meeleven met het hoofdpersonage. Mark, het hoofdpersonage, is mijn favoriet.

Laurens Cochuyt
18/11/2020
5

Het is een zeer mooi boek. Ik lees normaal niet zo graag maar dit boek heb ik super graag gelezen. Het was een spannend boek met veel actie.

 

Brigje
28/06/2018
0

Ik vond het zelf echt een super mooi boek. Ik heb het zelf gelezen voor een spreekbeurt maar je kan het in je vrije tijd ook gewoon lezen.

ella
30/01/2017
0

ik weet niet of dit boek wil

ella
30/01/2017
0

kan ik het nog eens doen

leonie de clercq
21/01/2017
0

Ik vond dit echt een super mooi boek. Ik zou het met plezier nog eens lezen!

luna
23/10/2016
0

naar de top, pff naar de grond ja, wat is dat voor een saai boek

Wat vind JIJ?

Aantal sterren