Cover van boek Kinderen van het drijfzand
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Leopold | 2022 | 251 pagina's
ISBN: 9789025883171

Kinderen van het drijfzand

De dertienjarige Simi is helemaal niet blij wanneer haar moeder haar voor de hele zomervakantie dropt in het dorp van haar oma, die ze nog nooit ontmoet heeft. Maar heel snel sluit ze de inwoners in haar hart. Een vloek in het oerwoud en het daargelegen meer houdt al jaren het dorp in de ban. Simi's komst zet zaken in een stroomversnelling en blijkt misschien toch niet zo toevallig te zijn...

Dit betoverend verhaal dat zich afspeelt in Nigeria is een ode aan de magische kindertijd en de herinneringen van de schrijfster. Duik onder in deze kleurrijke en fantasievolle wereld en laat je overrompelen door de avonturen en verhalen!

Lees een stukje

Het begon als het geluid van een windvlaag die zand omhoog blies. Toen zwol het geruis aan tot een hoog, trillend lied. Het was een vogel die zong - zo mooi en betoverend dat ze onbeweeglijk bleef staan, alsof haar voeten aan de grond waren gelijmd. Het gezang ging door, dringend en onafgebroken, en Simi wist zeker dat ze geroepen werd. 
Ze draaide zich om en haar voeten bewogen in de richting van het gezang. Ze verliet het pad en liep door struiken, die langs haar benen krasten. Ze kon niet stoppen. Het oerwoud om haar heen begon te veranderen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Anoniem
21/01/2024
0

Het is een heel leuk en mooi boek!!!

 

Martha Iosifidis
22/09/2022
5

Keigoed en superspannnend!?

Wat vind JIJ?

Aantal sterren