Cover van boek Kinderen van de Eindeloze Vlakte
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2018 | 344 pagina's
ISBN: 9789047710172
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit Afrika

Kinderen van de Eindeloze Vlakte

Sen, een jonge krijger, wordt door een vijandige stam ontvoerd. Het stamhoofd verloor zijn zoon tijdens een aanval en wil Sen in ruil als zoon. Ontsnappen is het enige waar Sen aan kan denken. Maar stilaan ontdekt hij dat deze stam niet zo wreed is als zijn vader hem leerde. Integendeel, ze hebben meer respect voor ouderen en dieren dan in Sens vroegere stam. Sen wil zijn vader bewijzen dat hij moedig is. Maar toch twijfelt hij of hij nog terug wil.

Sen ondergaat een cultuurshock als hij in de nieuwe stam terecht komt. Wat hij leerde bij zijn eigen stam is totaal tegenovergesteld aan wat zijn nieuwe stam belangrijk vindt. Maar wat vindt hij daar zelf over?

Lees een stukje

Voorzichtig nam Sen een paar kleine slokjes en liet het koele water door zijn uitgedroogde mond en keel stromen. Zijn keel zat zo dicht dat hij bijna niet kon slikken. Hij had het afschuwelijke gevoel dat hij in een val liep. Er klopte niets van. Baraka klonk veel te vriendelijk. Zijn vader zou woedend zijn geweest als hij onderweg zo beschamend was ingestort.
Maar in Baraka's stem was nog steeds geen spoor van kwaadheid te bekennen toen hij vroeg:'Gaat het weer?'

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
4.5/5 2 stemmen
Fela smissaert
09/01/2022
4

Ik geef dit boek 4 sterren: het was een spannend boek. het was een dramatisch boek. het had een mooie lay-out. maar de schrijver gebruikte soms een beetje te veel bijvoeglijke naamwoorden.

mali debauve
06/01/2022
5

Super leuk boek, spannend en goed geschreven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren