Cover van boek Het lied van de vreemdeling
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Leopold | 2020 | 261 pagina's
ISBN: 9789025879396

Het lied van de vreemdeling

41.000 jaar geleden. Maak kennis met Une, een neanderthalermeisje, en Nano, een homo sapiens jongen. Ze ontmoeten elkaar nadat Une op een dramatische manier uit haar stam werd verbannen. Nano besluit haar te vergezellen en tijdens een lange tocht leren ze elkaars taal en gewoonten beter begrijpen. Wanneer ze later weer bij hun eigen stam komen, blijkt dat heel belangrijk. Door gebrek aan communicatie loopt het namelijk soms mis tussen beide volkeren. En dan begint de aarde te beven...

Dit boek zit boordevol actie, en boordevol interessante informatie over de oertijd. De schrijfster is dan ook een specialist prehistorie!

Lees een stukje

Iedereen schreeuwt nu door elkaar. Onze jagers, hun jagers. Kikè roept tegen Uteje dat Seko gestraft zal worden als hij haar kwaad heeft gedaan, maar hij beseft niet dat ze hem niet verstaat, en hij roept te hard. De vrienden van het gewonde meisje gaan dicht om haar heen staan, hun houding verdedigend, hun blikken donker. De andere jagers, mijn jagers, spannen hun schouders en omklemmen hun speren. De lucht knettert alsof de bliksem elk moment kan inslaan.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.333335
4.3/5 6 stemmen
Het vuurmeisje
22/01/2021
5

Het is een tof boek

Wat vind JIJ?

Aantal sterren