Cover van boek Kinderen van Adam : verhalen uit de Koran
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Ploegsma | 2017 | 210 pagina's
ISBN: 9789021677637

Kinderen van Adam : verhalen uit de Koran

In de Koran staan veel bekende en minder bekende verhalen. Over Noeh die een schip bouwt om de dieren te redden. Over Ibrahiem die zijn zoon moet offeren. Over Joesoef, die dromen kan uitleggen. Over Moussa die mensen uit de slavernij wil redden en helpt om weg te trekken uit Egypte.
Net zoals de Bijbel en de Torah is de Koran een belangrijk boek voor heel veel mensen. Net zoals de andere boeken probeert de Koran je een antwoord laten vinden op de vraag :'Hoe wil ik leven?'. Wie nieuwsgierig is naar de verhalen die belangrijk zijn in de islam, kan dat in dit boek lezen!

Lees een stukje

Toen God de Mens maakte, zei Hij tegen de engelen: 'Ik ga iemand aanwijzen die namens Mij over de aarde moet heersen.'
De engelen reageerden verbaasd:'Wilt u iemand de leiding geven over de aarde die er vast een rommeltje van zal maken en bloed zal vergieten?'
'Ik weet wat jullie niet weten,' antwoordde God. God had zoveel gemaakt: planten, bomen, dieren en engelen, wezens van licht. Allemaal deden ze wat God zei. Ook had God djinn gemaakt, wezens die Hij maakte uit vuur. En nu zou God dus een mens maken, een soort die zelf kon nadenken en eigen keuzes maken. De mens moest namens God voor de aarde gaan zorgen.
Als dat maar goed gaat, dachten de engelen.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren