Cover van boek De moskee
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Ploegsma | 2004 | 96 pagina's
ISBN: 9021617579

De moskee

“De gebouwen in dit verhaal zijn verzonnen, net als de opdrachtgever en de architect”, vertelt de schrijver. Maar hoe een moskee wordt gebouwd, dat heeft hij niet verzonnen. In dit boek kun je lezen hoe geniaal het ontwerp van een moskee is. En hoe hard er gewerkt moest worden om het ingewikkelde gebouw met alle bijgebouwen af te krijgen.
Je leest niet alleen hoe sterk de fundamenten zijn, maar ook hoe de prachtige versieringen zijn gemaakt. Prent na prent zie je hoe een machtig en schitterend gebouw vorm krijgt. Kracht en schoonheid in één.

Stapsgewijs wordt uitgelegd wat er komt kijken bij de bouw van een moskee. En dat had in die tijd best veel voeten in de aarde!

Lees een stukje

Toen de admiraal zijn ongenoegen uitte over de lange tijd die het bouwen van de funderingen kostte, die toch niemand zou zien, legde Agha hem uit dat in een stad als Istanbul, waar vaak aardbevingen voorkwamen, het van het grootste belang was dat de funderingen net zo stevig zouden zijn als de muren die er later bovenop gebouwd zouden worden.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.894735
Toto****Flamingo
04/11/2006
0

Mooi Boek.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren