Cover van boek Ik wil een huisdier : een geïllustreerde gids voor het kiezen van het perfecte huisdier
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Boycott | 2023 | 47 pagina's
ISBN: 9789492986573
Dit boek staat in de lijst Huisdieren

Ik wil een huisdier : een geïllustreerde gids voor het kiezen van het perfecte huisdier

Vind jij het onmogelijk om te kiezen welk huisdier je wil? Er zijn zo veel leuke dieren! Met deze gids bepaal je welke harige – of net niet harige – buddy bij jou past. Wil je bijvoorbeeld een huisdier waarmee je kunt knuffelen? Vind je het niet erg om een lawaaierig huisdier in huis te hebben? En hoeveel tijd kan je maken voor je huisdier?

In dit boek vertellen tien kinderen over hun huisdier en hun verzorging. Zo leer je alles wat je moet weten over de volgende huisdieren: de kat, de goudvis, de groene leguaan, de hamster, de hond, de kanarie, de kip, het konijn, de landschildpad en de rat. Op iedere pagina staan prentjes die je een duidelijk beeld geven van de verzorging van de dieren. Achterin het boek vind je een tabel die de belangrijkste info over de dieren samenvat. 

Lees een stukje

Overdag is Rufus wakker. Soms merk je niet eens dat hij wakker is, want hij kan heel lang heel stil op een tak zitten. Verder klimt hij door zijn kooi en neemt hij af en toe een bad. Leguanen maken geen geluid, maar je hoort ze wel vaak niezen. Omdat ze niet plassen maar alleen poepen, moeten ze op een andere manier afvalstoffen zoals zout kwijt zien te raken. Dat doen ze door te niezen. Als je dat hoort betekent dat dus niet dat je leguaan verkouden is! Het is eigenlijk een soort zweten of plassen, maar dan door hun neus.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren