Cover van boek Ik ook van jou
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Nijgh & Van Ditmar | 2009 | 181 pagina's
ISBN: 9789038890876

Ik ook van jou

Twee jonge schrijvers vertrekken op vakantie naar Frankrijk waar ze gaan kanovaren op de Dordogne. Ze leren er twee meisjes kennen, de aanleiding voor eindeloze gesprekken over het leven, de liefde, seks, trouw en ontrouw.

Aangrijpend, herkenbaar en vlot geschreven verhaal, een Grote Queeste naar Literatuur en Seks. Ook verfilmd!

Lees een stukje

Ik doe onmiddellijk rustiger aan, heel rustig nu. Langzaam is ook heel lekker.
Ik zeg zacht: ''Wat?''
Ze buigt haar hoofd naar me toe, zoent me, en vraagt lief:''Hoe zeg je in het Nederlands: 'Ik hou van jou'?''
Ik zucht.
Ik zucht heel diep.
Ik zeg: ''Ik ook van jou.''

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.727275
Tine Van De Vyver
11/11/2013
0

Het thema van het boek vond ik zeer aansprekend. Ook al heeft het boek een verwarrend begin en wist je niet meteen waar de schrijver heen wou, vond ik het zeer mooi.
Er kwamen veel uitgebreide vrijpartijen aan bod en ook een echt liefdesverhaal wat ik wel aangenaam vind om te lezen.
Hoe meer je in het boek leest hoe meer je je kan in leven in de verscheidene verhalen van allerlei personages. Een minpunt aan dit boek vind ik de moeilijke woordkeuze en zinsbouw waar gebruik van wordt gemaakt.

suheda karagöz
05/11/2013
0

Ik vind dat het boek een mooi thema heeft en hoe alles gedetailleerd is beschreven brengt je ook in de sfeer van het boek en laat je meeslepen. Het is wel moeilijk om alles te volgen omdat niet alle hoofdstukken aan elkaar lijken te hangen, dus het is even moeilijk om de draad van het verhaal weer op te nemen. Er kwam wel iets te veel seks aan bod, wat na een tijdje saai wordt als je al een drietal seksscènes hebt gelezen. Hoewel ik tevreden ben over het boek dat ik heb gekozen, zou ik dit boek niet snel aanraden omdat het niet makkelijk te lezen is. Het begin is moeilijk om te begrijpen, wat je ook niet echt aanspoort om verder te lezen.

Emily Janssens
16/03/2013
0

Ik had meer van dit boek verwacht, in de zin van een beter verhaal. Het was leuk hoe 2 verhaallijnen door elkaar liepen maar geen van beide vond ik spectaculair. Er waren vaak lange filosofische stukken, die onduidelijk waren en me een beetje verveelde. Er kwamen vaak woorden of zinnen in het Frans of Latijn voor die een meerwaarde konden zijn en dat waren ze ook voor mij. Maar ik heb er mijn twijfels bij of dat ook geldt voor mensen die ze niet begrijpen of kunnen vertalen. Telkens het verhaal handelde over Reza ging het wel over seks, en ik kan niet op 2 handen tellen hoeveel pagina’s seksbeschrijvingen er in dit boek voorkomen. Voor mij persoonlijk ging het er over, ik had op een meer diepgaand verhaal gehoopt. Zelfs het einde van het boek vond ik eerder vulgair dan romantisch. Als ik het boek een score op 10 zou moeten geven zou het een 6/10 zijn.

xxx-woman
15/09/2008
0

dit boek moet je echt eens lezen!!!
waaauw!!!

julie amery
22/11/2007
0

Hallo, ik moest voor school een boek lezen en omdat ik een gemakkelijke lezer ben, sprak dit boek me wel aan.
Maar niets was minder waar, het waren voortdurend lange filosofische stukken waar ik absoluut geen behoefte aan had.
Het verhaal van het boek daarentegen vond ik wel mooi.

David Van de Velde
06/11/2006
0

Ik vind persoonlijk dat er in het boek iets te veel seks aan bod komt en te weinig de nadruk wordt gelegd op het verhaal. Het is net zoals een erotische film waar de makers een verhaal hebben proberen insteken. Al bij al ben ik tevreden met mijn keuze, maar ik zal nooit dit boek een tweede keer lezen. Het boek bevat ook twee verhalen: de vakantie in Dordogne en de herinneringen van Ronald. Dit zorgde af en toe voor wat verwarring omdat je dit in het begin nog niet helemaal door had. Als ik een score zou moeten geven op dit boek geef ik een 7.

annelien desplenter
08/10/2005
0

lezen!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren