Cover van boek Ik dacht dat het ergste nog moest komen (maar dat was niet zo)
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Eenhoorn | 2009 | 144 pagina's
ISBN: 9789058385819

Ik dacht dat het ergste nog moest komen (maar dat was niet zo)

Marina is het kind van tienerouders. Ze wordt opgevoed door haar opa en oma. Die zijn heel lief maar volgens de buren echter is opa een drankorgel en oma een kreupele heks. Op school wordt Marina vanaf het begin gemeden en gepest, zelfs door de juffen. Marina hoort tot het uitschot van de klas. Totdat juffrouw Gaby haar laat meedoen aan een verhalenschrijfwedstrijd. Marina is gek op het bedenken van verhalen.

Dit is een verrassend verhaal, hoewel je door de titel al weet dat het allemaal goed afloopt. Het is een verhaal over pesten waar je zowaar blij van wordt, dankzij Marina die van zich af kan bijten en haar prettig ongedisciplineerde grootouders.

Lees een stukje

Mijn fiets hobbelt over de kasseien en mijn boekentas zwiert aan het stuur met daarin een boek dat popelt om te worden gelezen. De populieren in de laan ratelen en mijn rok wappert als een vaandel terwijl ik mijn hoofd heen en weer buig alsof het met touwtjes aan mijn knieƫn vastzit. Mijn haren waaien als feestlinten om mijn hoofd. In mijn mond hangt de smaak van thee en koekjes.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij de Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.112985
Julie
13/10/2012
0

Het is echt zo'n mooi boek! Heel aangrijpend, ik raad het iedereen aan om het te lezen!

X__Ellen__X
16/05/2012
0

Het is een aangrijpend en realistisch verhaal. Het boek heeft geen illustraties, er is enkel een foto van een meisje op de cover. Het verhaal wordt ook op een zeer overtuigende manier geschreven waardoor het ook realistisch overkomt. Het verhaal heeft een positief en open einde. Het boek is geschikt voor kinderen rond de 12-14 jaar. Je zou dit boek zeker moeten lezen omdat het een mooi verhaal is over een meisje dat ondanks alle pesterijen en tegenslagen toch haar droom heeft kunnen waarmaken. En omdat ondanks alle tegenslagen ook nog de positieve kant van het leven blijft zien.

Lotte Ruts
09/01/2012
0

Het was een boek met een mooi verhaal, het was niet te dik en het las erg snel.
Ik wil het boek zeker nog eens opnieuw lezen, en ik wil het wel overwegen om nog andere boeken van jou te lezen !

Britt D'haeyere
06/06/2011
0

Ik vind het een heel mooi boek omdat het heel realistisch is. Je kan je heel goed inleven in de personages. De titel verklapt wel iets maar toch blijft het een heel boeiend boek. Het is zelf een mooi boek voor mensen die niet graag lezen omdat het niet te dik is en vlot leest.
Het verheel vind ik heel goed, over een meisje die als crapuul word beschouwt maar toch haar niet laat doen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren