Cover van boek De rommelzolder van Wal
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Eenhoorn | 2021 | 158 pagina's
ISBN: 9789462915947
Dit boek staat in de lijsten DagboekenPestenJeugdboekenmaand 2023

De rommelzolder van Wal

Wal is een gevoelige, intelligente jongen die samen met zijn ouders en kat een hechte familie vormt. Toch heeft hij ook moeilijkheden. Zo lijkt zijn hoofd soms een rommelzolder en krijgt hij verschillende etiketten opgeplakt, zoals ADHD en hoogsensitiviteit. Daarom gaat hij af en toe naar een psycholoog, die zijn gedachten mee op een rijtje helpt te zetten. Ze vraagt hem zelfs om zijn verhaal op te schrijven zodat andere jongeren er ook troost uit kunnen putten.

Soms is er aan de buitenkant niets te zien, maar stormt het vanbinnen. Dat laten de ‘dagboekfragmenten’ van Wal heel mooi zien.

Lees een stukje

Mijn hoofd is een rommelzolder, maar dat ziet niemand. Dat hoofd van mij draag ik al mijn hele leven op mijn schouders mee. Wat er zich in afspeelt, was en is voor mij heel gewoon. Ik wist niet beter dan dat iedereen zo'n hoofd had.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.666665
3.7/5 3 stemmen
Estée
02/01/2024
3

2.5

De relatie tussen Wal en het meisje gaat opeens snel en dat maakt het verhaal ongeloofwaardig. Misschien als het dertig pagina's langer was geweest dat er meer ontwikkeling was doorgemaakt. Het optreden voelde ook heel nep. Er was een tekort aan stukjes, maar het is ook een mooi verhaal en ik had ook wel empathie met Wal. Dus daarom heb ik hem nog een 2.5 gegeven. De scenes hadden net iets beter moeten worden uitgewerkt.

hanne bruynincx
17/05/2023
3

Ik vond dit een heel interessant boek, je kan zien hoe het is in het hoofd van iemand met autisme. Soms was het een beetje saai.

tapirstan
28/02/2023
0

Het was slecht, we moesten het van school lezen

boris priem
12/01/2023
5

Mooi en humoristisch boek!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren