Cover van boek Ik ben Vincent en ik ben niet bang
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Luitingh-Sijthoff | 2017 | 181 pagina's
ISBN: 9789024578610
Dit boek staat in de lijst Pesten

Ik ben Vincent en ik ben niet bang

Vincent is een buitenbeentje. Elke dag wordt hij op weg naar huis gepest. Hij is dan ook erg bang voor het komende schoolkamp. Hij oefent overlevingstechnieken en vult een overlevingsblikje. Wanneer er een nieuw meisje in de klas komt, verandert Vincents leven. Het klikt tussen hem en Jasmijn. Zou hij eindelijk een vriend gevonden hebben, ook al is het een meisje? Op kamp wordt alles duidelijk.

Lees een stukje

Er zijn drie mogelijke routes. Ik neem altijd een andere, maar de jongens zijn zo snel. Soms lukt het me om op tijd weg te komen, maar meestal niet. Ik ben pas twee hoeken om geslagen als ze me inhalen. Ik hoor hun voetstappen steeds dichterbij komen. Ze grijpen me bij mijn armen. Pakken me mijn tas af. Ze lachen. Ze zijn met z’n vieren vandaag. Ze gooien met mijn trommeltje. Ik sta op, net als elke dag, en spring omhoog om mijn trommeltje uit de lucht terug te pakken, net als alle andere dagen van de week, behalve op zaterdag en zondag.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.9375
3.9/5 8 stemmen
Julie
06/11/2023
5

Ik vond het een heel goed boek. Vaak wou ik verder lezen hoe het nu verder ging met Vincent. 

Floor
25/04/2023
4

Ik vond het echt een goed boek over pesten. Vooral niet saai. Wel een beetje zielig voor het slachtoffer (Vincent).  

(soms vond ik het zo spannend dat ik niet meer wou lezen s' avonds)

MLA
31/10/2020
5

Echt een geweldig boek over pesten waarbij Vincent aftelt naar kamp waarop hij zich héél goed moet voorbereiden om daar niet te hard gepest te worden. Hij wilt liefst zoveel mogelijk bij het nieuwe meisje - De Jas - zijn omdat zij heel stoer is waardoor hij niet wordt gepest als ze bij hem is. Als hij vlucht van het kamp omdat hij te hard wordt gepest volgt De Jas hem en ontdekt Vincent het echte verhaal van haar. Een ontroerend boek over pesten dat iedereen gelezen moet hebben.?

Wat vind JIJ?

Aantal sterren