Cover van boek Igraine Zondervrees
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2008 | 197 pagina's
ISBN: 9789045105895

Igraine Zondervrees

Igraine heeft bijzondere ouders: ze zijn de machtigste tovenaars van het land tussen het Fluisterende Woud en de Reuzenbergen. Igraines broer kan ook al heel goed toveren. Maar Igraine zelf houdt daar niet zo van. Zij wil veel liever ridder worden. En dat komt maar al te goed van pas als haar ouders (per ongeluk) veranderd zijn in varkens en de vijand voor de poort van het kasteel staat!

Lees een stukje

In het pak zat een harnas - een prachtig, zilver glanzend harnas, met een helm erbij waarop een witte vogel zijn vleugels uitsloeg. Zijn lange staart bestond uit pauwenveren, en toen Igraine de helm voorzichtig op haar hoofd zette, stelde ze verbaasd vast dat hij nauwelijks zwaarder was dan deze verentooi. Het hele harnas leek wel van lucht gemaakt, zo weinig woog het. Toen Igraine er voorzichtig in stapte, voegde het metaal zich als een tweede huid naar haar lichaam. Het voelde koel en soepel aan.
'En, vind je het mooi?' vroeg Melisande, die na de nacht in de paardenstal nog een paar strohalmen in haar zwarte haar had.
'Het is prachtig!' fluisterde Igraine. 'Heel, heel, heel erg prachtig.'

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.07143
4.1/5 7 stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren