Cover van boek Iedereen is gek: alles over ons bizarre brein
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Davidsfonds/Infodok | 2010 | 72 pagina's
ISBN: 9789059083851

Iedereen is gek: alles over ons bizarre brein

Heb je er al eens over nagedacht hoe je hersenen werken? In dit boek staan antwoorden op de meest uiteenlopende vragen over je brein. Je komt te weten hoe het precies is samengesteld en welke functie de verschillende onderdelen hebben. Maar ook hoe je hersenen groeien, waarom ze gekreukt en verfrommeld zijn, wat er precies aan de hand is als je verliefd bent, hoe mensen beslissingen nemen, hoe je je hersenen kan trainen en zelfs hoe je gelukkig kan worden! Je kan het ook allemaal zelf ondervinden door de testjes uit het boek te doen. De grappige fotostrips in het boek zijn van Ype & Willem.

Voor wie zich wil verdiepen in de werking van onze hersenen zonder daarbij in slaap te vallen van verveling is dit geestige boek prima geschikt! Boordevol interessante informatie, en testjes om alles zelf te ondervinden. Daarnaast zijn er nog de grappige fotostrips van Ype & Willem.

Lees een stukje

Zijn jongens beter in sommige dingen dan meisjes en andersom? Je zou het aan de hand van de hersenen moeten kunnen zien. En dat kunnen we ook. Verschillen zat. Zo is het brein van een man tien tot vijftien procent groter. Maar -niet te vroeg juichen, heren- meisjes gaan efficiƫnter met hun brein om. Bovendien bevatten mannenhersenen meer vocht. Dat vocht werkt als een soort kussentje, zodat mannenhoofden beter bestand zijn tegen harde klappen op hun hoofd. Handig als je koppend een doelpunt wilt maken.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.2
Liesje
23/04/2014
0

Het is echt super!!! Jullie moeten het allemaal zeker lezen!

vergrootglasvos
28/04/2013
0

Leuk! tof!

TTr
29/03/2013
0

het was een vrij komisch en leerrijk boek, het was leuk om het te lezen

JUF6A
27/03/2013
0

Prachtig boek met duidelijke info, leuke cartoonstrips en leuke opdrachtjes.

bobien
11/03/2013
0

Het is een super tof boek!

Mattis Naert
19/04/2012
0

ziet er keitof uit, ik ga het zeker lezen !

Wat vind JIJ?

Aantal sterren