Cover van boek Hoe wij het machtigste dier op aarde werden
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Leopold & Ploegsma | 2022 | 163 pagina's
ISBN: 9789493295001

Hoe wij het machtigste dier op aarde werden

Hoe kan het dat de mens ooit een van de vele dieren was en nu de baas speelt? Om die vraag te beantwoorden, neemt dit boek je mee terug in de tijd naar zes miljoen jaar geleden, toen de laatste gemeenschappelijke voormoeder van de mensen en chimpansees leefde. Tijdens de evolutie van onze voorouders tot de wezens die we nu zijn, kom je allerlei nieuwe vragen tegen: Waarom hebben we nachtmerries? Waarom geloven we in goden? En hoe komt het dat we verzot zijn op suiker?

In dit boeiende boek maak je kennis met de bewogen geschiedenis van de mens. Want om goed te begrijpen wie je bent, is het fijn om ook je afkomst te kennen.

Lees een stukje

Duizenden jaren geleden leefden onze over-overgrootouders heel anders dan wij. Toch heeft hun manier van leven ons gedrag van nu gevormd. Als je ’s nachts bang bent voor monsters, is dat een herinnering van je voorouders. Als je ’s ochtends opstaat, ontbijt en met je vrienden gaat spelen, volg je ook vaak gewoontes die zijn ontstaan bij onze voorouders uit de steentijd, op de Afrikaanse savanne.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.5
3.5/5 4 stemmen
Anoniem
07/11/2023
4

Het lijkt me zeer leuk.

Anoniem
29/10/2023
5

Top boek, vooral voor mensen die van geschiedenis houden.

Kylan Van den Berghe
14/11/2022
1

Het is mijn genre niet.

Louise
09/11/2022
4

🤣 top

 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren