Cover van boek Hier in Parijs
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
De Harmonie | 2015 | 40 pagina's
ISBN: 9789076174495
Dit boek staat in de lijst Werelddag van de kunst

Hier in Parijs

Is het een kunstboek? Is het een reisgids? Is het een impressie-in-zwart-wit? Hier in Parijs is het allemaal. Joëlle Jolivet woont en werkt in Parijs, en maakt een stevig portret van de stad met haar zwart-wit linosnedes. Je beklimt de Eiffeltoren, hangt rond in de Jardin Luxembourg, wandelt langs de Seine... De tekst geeft overal informatie bij, maar staat eigenlijk helemaal ten dienste van de illustraties.

De krachtige beelden, enorme prenten zijn het, geven de drukte en de sfeer van Parijs prachtig weer. De illustraties lijken zwaar, maar zitten toch vol kleine details. Mooi en herkenbaar voor wie Parijs kent. En avontuurlijk voor wie al dat moois nog te goed heeft.

Lees een stukje

Er is een plek, groen-grijs, aan het water, waar de schuiten langsglijden en fietsen voorbijschieten, waar de kersenbomen bloeien tussen de rode wasbeertjes en de reuzenapen, en het is ook een plek waar je, jawel, op één en dezelfde dag, hiërogliefen en de Mona Lisa kunt bewonderen, en de klinkerstraatjes, de sierlijke Eiffeltoren, en waar je kunt rondhangen in de stampvolle cafés, de grote warenhuizen, op de marktjes, waar je ook door een stukje Azië of Afrika kunt lopen, een liedje herkennen, een filmscène zien...

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen
jefrey
30/09/2021
0

slecht 

Hanne 128
22/04/2016
0

leuk

Wat vind JIJ?

Aantal sterren