Cover van boek Het touw en de waarheid
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2023 | 156 pagina's
ISBN: 9789047714934
Dit boek staat in de lijsten SprookjesAlleen zijn

Het touw en de waarheid

Houd je van sprookjes die een traagheid bevatten? Met sfeervolle zinnen en illustraties die uitnodigen om te blijven kijken? Lees dan ‘Het touw en de waarheid’. 

Ylan groeit op in een klooster op een klif  bij de monniken van Skribe. Omringd door woorden, gaat hij op zoek naar de waarheid in een grijze wereld. Op een dag is Ylan de woorden beu. Hij stapt kordaat in een bootje en vertrekt richting het Zuiden.

Kyra woont moederziel alleen op een eiland met schitterende kleuren: karmozijn, vermiljoen, saffraangeel... Van oma leerde ze om grauwe stof te verven. Die stof draait ze tot kilometers lang touw. Als ze gaat varen, blijft haar vlot met het land verbonden en vindt ze de weg terug. Op een dag schiet het touw los. De golven nemen Kyra mee richting het Noorden. 

Traag maar zeker varen Ylan en Kyra naar elkaar toe. Een wonderlijk sprookje! 

Lees een stukje

‘Ach, wij zijn maar als woorden in de wind, en wat de wind wil…’
Abt keek naar de einder, waar de lucht overging in de zee. Nergens was land te zien, het was of alleen hun eigen kleine eiland oprees uit de eindeloze zee. ‘Jongens,’ mompelde hij. ‘Altijd zijn het jongens, nooit meisjes die ze sturen.’
‘Meisjes?’ vroeg Ylan. ‘Wat zijn dat ook alweer?’ Hij herkende het woord, maar wist niet waarvan. Even was het of hij raakte aan iets van langgeleden, een verdwenen wereld.

 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
1
14/12/2023
1

beste boek ooit

Wat vind JIJ?

Aantal sterren