Cover van boek De jongen op het dak
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Eenhoorn | 2020 | 134 pagina's
ISBN: 9789462914520
Dit boek staat in de lijst Niet goed in je vel

De jongen op het dak

Er zit een jongen op het dak. Hij heeft verdriet. Hij wil niet naar beneden. Vanop een afstand kijkt hij naar het leven en de mensen beneden hem. Naar de dame, de hond, de heer met de hond, het meisje dat naar school gaat,… Vanop een afstand ziet alles er anders uit.

De jongen op het dak is mooi geschreven, heel dichterlijk. De schrijfster kan met weinig woorden heel veel vertellen. Het boek staat boordevol fantasierijke en dromerige tekeningen die de tekst helpen uitleggen. Het gaat over afscheid en verdriet maar ook over troost en hoop. Dit is een verhaal om over na te denken, om met iemand samen te lezen en er over te praten. Voor kinderen en grote mensen die net als de jongen op de omslagtekening graag met hun hoofd in de wolken zitten.

Lees een stukje

Op een dag is hij vertrokken. Hij nam niet eens een koffer mee. Hij liep naar buiten en kwam niet meer terug. Zijn verdriet was te groot om samen met dat van de moeder van de jongen in een flat te passen. Sindsdien woont de jongen op het dak. Hier is hij veilig voor gevoelens. De gevoelens van de mensen aan zijn voeten reiken niet tot boven. Hij kijkt, maar hij voelt niet. Als alles klein is, lijkt het niet zo belangrijk.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.2
4.2/5 5 stemmen
21/05/2021
5

👏

Melissa Van Der Straeten
21/05/2021
5

Prachtig verhaal!

oof
30/09/2020
1

de naam moet worden zonder dak want ik zie geen dak👵

09/09/2020
0

Het lijk een super boek en ook een boek dat mij aanspreekt

Wat vind JIJ?

Aantal sterren